Jazz v CIDu

Jazz v CIDu

Jazz v CID-u je glasbeni cikel, ki skuša občinstvu ponuditi kakovostne, raznolike, izvirne koncerte iz izjemno dinamičnega sveta jazz glasbe.

Na temelju večletne tradicije mednarodnega Festivala kitare Ptuj v organizaciji Centra interesnih dejavnosti, ki se je zgodil pet zaporednih pomladi med leti 2006 in 2010, smo v CID-u v sezoni 2012/13 zgradili nov glasbeni cikel, Jazz v CID-u.

Ta že sedmo sezono zapored ponuja odlične koncerte karseda raznolikih slogov jazz glasbe in dinamične, za glasbenike in poslušalce odprte jam sessione, ki k jazzu pristopajo na najbolj pristen in spontan način – z improvizacijo. Ljubitelji dobre glasbe se na Jazzu v CID-u družimo približno vsaka dva meseca.

Za aktivno udejstvovanje glasbenikov skrbimo tudi z glasbenimi delavnicami z izjemnimi gostujočimi glasbeniki, ki jih organiziramo v sodelovanju z Glasbeno šolo Karol Pahor Ptuj.

CID se lahko pred sedmo sezono cikla Jazz v CID-u pohvali s številnimi uspešnimi koncerti in delavnicami jazz glasbe, na katerih so se do sedaj predstavili glasbeniki mlajših generacij ter številni mednarodno priznani domači in tuji umetniki. V sodelovanju z Glasbeno šolo Karol Pahor Ptuj in mnogimi ptujskimi glasbeniki nam je v preteklih letih uspelo vzpostaviti prepoznavno ptujsko glasbeno sceno, na katero smo lahko več kot ponosni.

Dogodki