Jazz v CID-u: Igor Lumpert & Innertextures

Igor Lumpert – tenor saksofon, kompozicije
Greg Ward – alt saksofon
Masa Kamaguchi – kontrabas
Jason Nazary – bobni

Igor Lumpert je slovenski saksofonist in skladatelj, ki že vrsto let živi in ustvarja v New Yorku. Prihaja iz Novega mesta, z odliko je doštudiral jazz saksofon na Brucknerjevem konservatoriju v avstrijskem Linzu, kasneje pa še na The New School v New Yorku.
Na mnogih koncertih širom sveta je nastopal tudi z nekaterimi velikani iz sveta jazz glasbe, kot so Reggie Workman, John Abercrombie in Chico Hamilton.
Z grammyjem nagrajena saksofonistka Jane Ira Bloom pravi, da je Igor unikaten in kompleksen glasbenik, ki na eni strani spoštuje glasbeno tradicijo severnoameriškega jazza, hkrati pa ji dodaja nekaj novega in nedefiniranega.

Na Ptuj Lumpert prihaja z mednarodno zasedbo Innertextures, s katero bo le nekaj dni prej nastopil na 23. festivalu Jazz Cerkno. Predstavljajo album Eleven, ki ga je ugledni kritik Henning Bolte označil z besedami »regenerativna in vesela, kompleksna glasba. Njena osvežujoča in vzpodbudna moč nam lahko pomaga, da se soočimo s kaosom tega sveta, z njegovo bedo in radostjo.«

Ne zamudite!