Jazz v CID-u: Patricija Škof kvartet

Patricija Škof je mlada vokalistka, ki študira jazz petje na Univerzi za glasbo v Grazu in Višji šoli za glasbo v Kölnu. Predstavila se bo z aranžmaji njenih najljubših standardov, kompozicijami najljubših glasbenikov in avtorskimi skladbami. Program je odraz njenih glasbenih navdihov, vzorov in njenega glasbenega potovanja do sedaj. Na odru se ji bodo pridružili odlični glasbeniki – slovenski saksofonist in klarinetist Tibor Pernarčič, turški pianist Kerem Onat Murat in hrvaški basist Hrvoje Kralj.

Patricija je svojo glasbeno pot začela kot pianistka na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, kjer je tudi maturirala. Trenutno študira jazz petje v Gradcu pri profesorici Deni DeRose ter kot Erasmus študentka v Kölnu pri profesorici Anette von Eichel. Izobraževala se je tudi pri drugih uveljavljenih glasbenikih, kot so Ana Bezjak, Marko Črnčec, Sheila Jordan, Charenee Wade, Norma Winstone, Sachal Vasadani, JD Walter, Theo Bleckmann, Kate McGarry, Gregory Hutchinson.

Leta 2016 je prejela nagrado Berklee Summer School programa za “Outstanding musicianship during the program”. Leta 2018 je bila ena izmed izbranih mladih talentov na Festivalu Marianne Mendt, poleti 2019 pa je bila izbrana za vokalistko mednarodnega Big Banda: JMI World Orchestra pod vodstvom Luis Bonille (turneja po Balkanu, snemanje albuma).

Redno koncertira na domačih in tujih odrih z različnimi manjšimi zasedbami, big bandi, s svojim kvintetom, vokalnim triom Supreme sisters, skupino Der CH-AT Komplex, v duetu s Tilnom Beigotom itd.

Koncert Ptujčanom v predprazničnem času podarjata CID Ptuj in Glasbena šola Karol Pahor Ptuj. Vstopnine ni!