Jazz v CID-u: Don Menza Quartet

Jazz legenda, ameriški skladatelj, aranžer in saksofonist Don Menza je letos aprila dopolnil že 83 let.

Glasbena pot tega legendarnega ameriškega saksofonista se je začela daljnega leta 1952, ko je pri 14 letih v živo poslušal Charlieja Parkerja z godalnim orkestrom. Ta izkušnja ga je tako močno zaznamovala, da je življenje popolnoma posvetil jazzu, o čemer priča tudi dolg seznam sodelovanj z legendami, ki so zadnjih 70 let pisale zgodovino jazza, kot so Buddy Rich, Sonny Stitt, Sonny Rollins, John Coltrane, Benny Goodman, Lester Young, Coleman Hawkins, Elvin Jones, Manyard Ferguson idr. Njegovo igranje je zato prepojeno z avtentičnim ameriškim jazzom.

Kvartet dopolnjujejo zelo iskan v Parizu živeči avstrijski bobnar Bernd Reiter ter odlična lokalna glasbenika, kontrabasist Luka Herman Gaiser in kitarist Stane Hebar.

Vabljeni!

 

 

Javna vaja saksofonske sekcije Totega big banda pod vodstvom Dona Menze

V petek, 6. 9., bo od 10:00 do 12:00 v dvorani Glasbene šole Karol Pahor Ptuj potekal workshop saksofonistov Totega big banda iz Maribora pod vodstvom Dona Menze, na katerem se bodo posvetili izdelovanju programa big banda s poudarkom na osnovnih zakonitostih big band igranja, kot so ton, fraziranje in dinamika. Pasivna udeležba na workshopu (ogled vaje) je brezplačna.