Prostovoljstvo

Prostovoljstvo

Preizkusi se v animiranju otrok med počitnicami, v različnih prostovoljskih akcijah, na primer izmenjavah oblačil in modnih dodatkov Jaz tebi – ti meni, pri Dnevu za spremembe, pripravi dogodkov in pri drugih aktivnostih.

Spodbujanje prostovoljstva & usposabljanja za prostovoljsko delo

Če šteješ vsaj 15 let, se nam lahko pridružiš in v CID-ovih programih sodeluješ kot prostovoljec_ka. Preizkusi se v animiranju otrok med počitnicami, v različnih prostovoljskih akcijah, na primer izmenjavah oblačil in modnih dodatkov Jaz tebi – ti meni, pri Dnevu za spremembe, pripravi naših klubskih dogodkov – koncertov, razstav … Zelo so dobrodošle tudi tvoje zamisli, ideje za prostovoljske akcije, ki bi jih želel_a izvesti s svojimi prijatelji in drugimi zainteresiranimi v našem okolju. Z veseljem ti bomo priskočili na pomoč pri načrtovanju in izvedbi akcije. Prostovoljec_ka je lahko vsakdo, tudi ti! Za prostovoljsko delo niso potrebna nobena posebno zahtevna znanja, lahko pa veliko pridobiš in pomagaš spreminjati svet na bolje v svojem lokalnem okolju in širše.

CID Ptuj je organizacija s prostovoljskim programom (PDF) in mladim prijazna prostovoljska organizacija. Smo člani Slovenske mreže prostovoljskih organizacij in podpisniki etičnega kodeksa organiziranega prostovoljstva.

Če se želiš bolj podrobno spoznati s prostovoljskim delom, se nam lahko pridružiš na dvodnevnem uvodnem usposabljanju za prostovoljno delo, ki ga v začetku vsakega leta organiziramo v sodelovanju s Slovensko filantropijo in njihovimi izkušenimi mentorji. Mladim, ki pri nas sodelujejo kot prostovoljci in opravijo uvodno usposabljanje, prednostno ponudimo sodelovanje v naših mednarodnih aktivnostih.

Več o prostovoljskem delu po vsej Sloveniji izveš tudi na www.prostovoljstvo.org in na spletni strani Slovenske filantropije.

 

Če si star_a od 17 do 30 let in te zanimajo možnosti prostovoljskega dela v tujini, odklikaj na Mednarodne aktivnosti.

 

Imaš idejo ali potrebuješ dodatne informacije?

Piši nam!

Novice