BREZPLAČNO!

KDAJ

Prestavljeno na še nedoločen datum v druženju bolj naklonjeni prihodnosti.

KJE

CID Ptuj

TRAJANJE

15 ur

MENTOR

trenerji Slovenske filantropije

Udeležba je brezplačna

Tečaj je potekel

Uvodno usposabljanje za prostovoljce

POZOR, nov datum! Ker nam je jesenske in februarske načrte prekrižala epidemija, se usposabljanje prestavlja na še nedoločen datum v druženju nekoliko bolj naklonjeni prihodnosti. Upamo na pomlad 2021.  

Usposabljanje, ki ga že vrsto let organiziramo v sodelovanju s Slovensko filantropijo. Namenjeno je vsem, ki se pripravljajo na prostovoljsko delo, in tudi tistim, ki ga že opravljajo, pa si želijo pridobiti nova znanja in prijeme.

Komu je namenjeno uvodno usposabljanje?
Uvodno usposabljanje za prostovoljke in prostovoljce je namenjeno vsem, ki se pripravljajo na prostovoljsko delo, kot tudi tistim, ki že delujejo kot prostovoljci, vendar se pred začetkom opravljanja prostovoljskega dela niso udeležili uvodnega usposabljanja. Udeleženci so lahko srednješolci, študenti, brezposelni, zaposleni, upokojenci in tudi vsi ostali, ki jih prostovoljsko delo zanima.

Kaj ponuja uvodno usposabljanje?
Uvodno usposabljanje se dotika splošnih tem, ki so pomembne za izvajanje prostovoljskega dela. To pomeni, da prostovoljka/prostovoljec ne pridobi specifičnih znanj na različnih področjih dela. Usposabljanje namreč daje širši pogled na področje prostovoljskega dela in prostovoljko/prostovoljca opozori na nevarnosti v prostovoljskem delu in usmerja njeno/njegovo ravnanje.

Teme usposabljanja:
kaj je prostovoljstvo in kakšna je njegova vloga v družbi,
delo z raznolikimi posamezniki in odnos do stigmatiziranosti v družbi,
veliko dajem in še več dobivam, motivacija za prostovoljsko delo,
odnos med prostovoljcem in uporabnikom,
komunikacija,
pravice in odgovornost prostovoljcev,
etična načela pri prostovoljskem delu.

Kako poteka usposabljanje?
Usposabljanje poteka v obliki izkustvenih delavnic, omejeno največ na 20 ljudi.

Cena:
Udeležba je brezplačna.

Prijave so obvezne.

Več informacij in prijavnico najdeš tukaj: >

 

 

 

Sorodna vsebina

Jaz lahko!

V CID-u lahko pomagaš kot prostovoljec_ka v počitniških programih, pomagaš pri informiranju, dobiš vse informacije v zvezi z možnostmi prostovoljnega dela v tujini in še kaj.

Bodi obveščen_a o dogajanju v CID-u!

Če dovoliš, da te obveščamo o svojih programih, projektih in prireditvah, se prijavi na CID-ova e-obvestila. Ne bo ti žal!