Udarno in ekspresivno

Udarno in ekspresivno

Udarno in ekspresivno je projekt, ki se je razvil iz občasnih dogodkov, vezanih na slam poezijo. Ideja za projekt je prišla s strani mladih. Pobudnik projekta je prostovoljec Mišel Ristov, slam pesnik, raper z umetniškim imenom Amo Socialec in še marsikaj.

Projekt izhaja iz dejanskih potreb mladih, zaradi česar naslavlja aktualne in mladim privlačne teme. Mladim omogoča aktivno participacijo in skrbi za vsebine, ki mladim omogočajo aktivno preživljanje prostega časa in razvoj kreativnih potencialov.

Projekt organizirajo mladi za mlade, CID Ptuj pa projekt koordinira v sodelovanju z zavodom Feniks-um in organizacijo SiSlam. Kot koordinator projekta CID skrbi za promocijo, pomaga z logističnimi, finančnimi in drugimi izzivi, medtem ko za vsebino in izvedbo dogodkov v največji meri poskrbijo mladi sami.

V sezoni 2017/18 so se pod imenom Udarno in ekspresivno prvič zvrstila 4 tekmovanja (december, februar, april, junij) in tako se je rodil Ptujski pokal v slam poeziji.

Nastope slam pesnikov točkuje naključno izbrana žirija obiskovalcev, v velikem finalu pa zmagovalca z bučnim aplavzom izberejo vsi obiskovalci dogodka. Dogodke popestrimo še z nastopi mladih glasbenih ustvarjalcev, za pravo udarniško vzdušje pa je ključen tudi dober voditelj prireditve. V sezoni 2017/18 se je tega izziva največkrat lotil Aljaž Šešo.

Zmagovalka prvega Ptujskega pokala v slam poeziji je postala Klavdija Volf.

Dogodki