4. Udarno in ekspresivno, feat. Simptomi

Četrta tekma ptujskega pokala v slam poeziji

Slam poezija je kot posebna oblika pesniškega ustvarjanja in javnega nastopanja že dodobra zasidrana v lokalno kulturno sceno.

V sezoni slam dogodkov, ki jih organiziramo v sodelovanju z zavodom Feniks-um in organizacijo SiSlam, so se zvrstila že tri tekmovanja za Ptujski pokal v slam poeziji, tokrat nas čaka četrta tekma nabrušenih pesniških jezikov. Z nami bodo stari in novi obrazi vseh starosti, spolov in iz vseh koncev, od popolnih začetnikov do izkušenih velemojstrov. Svojo avtorsko poezijo bodo doživeto predstavljali publiki, ki bo s svojimi ocenami posameznih nastopov  glavni »rabelj«.

Prijave za nastopajoče pesnike sprejemamo na ptujski.slam@gmail.com. Dobrodošli vsi, ki si želite predstaviti svoje pesniške kreacije. Vsi pesniki naj imajo pripravljene 2 ali 3 pesmi. Seveda je za tiste, ki so lačni izziva, dovoljena tudi popolna odrska improvizacija, vendar vsi nastopi potekajo brez rekvizitov. Bodite del slam odrskih bojev!

Tudi četrto tekmo pokala bomo, kot je že navada, obogatili z glasbo in dobršno mero zabave. Naši tokratni glasbeni gostje so Simptomi, nova dolenjska pop-rock-indie zasedba. Bend Simptomi je nastal leta 2017 in je sestavljen iz znanih dolenjskih glasbenikov. Igrajo avtorsko glasbo in verjamejo, da so posebne vrste osvežitev na slovenski sceni. Značilne kitare z rahlo balkanskim pridihom in izstopajoč vokal front-womanke vas zagotovo ne bodo pustili ravnodušnih. Simptomi si želijo, da bi njihova energija in splošna vera v dobro muziko obarvala ta siv, turoben svet.

Zasedba:

Martina Mravinec – vokal
Miodrag Branković – kitara, vokal
Sondža – bas
Aljoša Hrastar – kitara
Timotej Hrastar – bobni