Udarno in ekspresivno 2, feat. Buržuazija

Slam poezija je kot posebna oblika pesniškega ustvarjanja in javnega nastopanja že dodobra zasidrana v lokalno kulturno sceno.

V sezoni slam dogodkov, ki jih organiziramo v sodelovanju z zavodom Feniks-um in organizacijo SiSlam, se bo zvrstilo pet tekmovanj za Ptujski pokal v slam poeziji ter kvalifikacije za državno prvenstvo. Z nami bodo stari in novi obrazi vseh starosti, spolov in iz vseh koncev, od popolnih začetnikov do izkušenih velemojstrov. S svojo avtorsko poezijo, ki jo bodo doživeto predstavljali publiki, ki bo s svojimi ocenami posameznih nastopov  glavni »rabelj«, bodo tekmovalci lahko pridno nabirali točke.

Prijave za nastopajoče pesnike sprejemamo na ptujski.slam@gmail.com. Dobrodošli vsi, ki si želite predstaviti svoje pesniške kreacije. Vsi pesniki naj imajo pripravljene 2 ali 3 pesmi. Seveda je za tiste, ki so lačni izziva, dovoljena tudi popolna odrska improvizacija, vendar vsi nastopi potekajo brez rekvizitov. Bodite del slam odrskih bojev! 

Tudi drugo tekmo pokala bomo, kot je že navada, obogatili z glasbo in dobršno mero zabave. Naši tokratni glasbeni gostje so Buržuazija, Rock/Hard skupina, ki jo sestavlja pet Ljubljančanov. Ustvarjajo avtorsko glasbo, zaigrajo pa tudi kak cover. Zasedbo sestavljajo kitarist Rok Molnar, bobnar Anže Mramor, kitarist Žan Žak Martinjak, basist Jan Otoničar in vokalist Martin Špendl. V preteklih dveh letih so prehodili že kar  nekaj odrskih desk, med najuspešnejše štejejo Kino Šiška, Orto bar, Kongresni trg in Cvetličarno. Fantje uživajo ob igranju kakovostne glasbe in ustvarjanju dobrega vzdušja za publiko. Močan, a vseeno speven zvok je zaščitni znak benda na odru.

Vabljeni, vstopnine ni!