Mednarodne aktivnosti

Mednarodne aktivnosti

CID Ptuj sodeluje v mednarodnih mladinskih aktivnostih in jih tudi organizira. Ponujamo ti možnost udeležbe in aktivnega sodelovanja na mednarodnih izmenjavah, mladinskih pobudah ali usposabljanjih. Te aktivnosti potekajo priložnostno skozi vse leto in jih razpisujemo, ko so aktualne.

Če si star_a od 17 do 30 let in te zanimajo možnosti prostovoljskega dela v tujini (največ do enega leta) v okviru Evropske solidarnostne enote, poglej na spletno mesto Evropski mladinski portal ali na spletno stran Movita, nacionalne agencije za program Erasmus+ Mladi v akciji. Če se odločiš sodelovati, boš obvezno potreboval_a tudi organizacijo iz svoje države, ki te lahko na takšno prostovoljsko delo pošlje. Ker smo akreditirana organizacija tudi za pošiljanje prostovoljcev v tujino, se lahko v tem primeru obrneš na nas, pri prostovoljski izkušnji v tujini pa ti bomo nudili vso potrebno podporo.

Obrneš se lahko tudi na Zavod Voluntariat, ki omogoča različne oblike prostovoljnega dela po vsem svetu.

Najbolj priljubljena oblika mednarodnega prostovoljnega dela so prostovoljski delovni tabori, ki trajajo dva do tri tedne in jih organizirajo lokalne organizacije. Organizirajo pa tudi daljše oblike prostovoljnega dela.

Če bi želel_a sam_a pripraviti kakšno mednarodno aktivnost v okviru programa Erasmus+ Mladi v akciji, smo ti na voljo za pomoč pri pripravi, dogovorimo pa se lahko tudi za brezplačno uporabo naših prostorov in tehnike.

Smo tudi organizacija, ki občasno gosti tuje prostovoljce. Hkrati smo akreditirani za pošiljanje prostovoljcev v tujino v okviru Evropske solidarnostne enote (prej Evropske prostovoljske službe oziroma EVS). Če se odločiš za takšno delo v tujini, ti bomo z veseljem nudili vso potrebno podporo in informacije.

Piši nam!