DATUM OBJAVE

2. 7. 2021

Za mlade v poletnih počitnicah

Poseben sklop aktivnosti je v letošnjih počitnicah namenjen mladim. Mladi, pridite malo v družbo. :)

Poseben sklop aktivnosti je v letošnjih počitnicah namenjen mladim.

Delavnica javnega nastopanja, ki jo pripravljata študentki Lara Roškar in Metka Dolanc, je namenjena najstnikom od 13. do 18. leta. Cilj delavnice je, da udeleženci v konkretnih situacijah ugotovijo, kaj so pozitivne in negativne lastnosti javnega nastopa, in se spopadejo s tremo in strahom pred nastopanjem.

Delavnice eksperimentalnega filma z mentorico Hano Repše se lahko udeležijo mladi od 15. leta naprej. Raziskovali bomo snemanje zvoka in slike s pametnim telefonom, se spoznali z montažo, AR in osnovami filmskega jezika.

Kantavtorska delavnica Uglasbi in zapoj z odličnim mladim mentorjem, ptujskim kantavtorjem Primožem Vidovičem, je namenjena vsem mladim glasbenim navdušencem od 13. leta naprej. Preizkusili se bomo v pisanju in uglasbitvi pesmi, raziskali bomo različne kantavtorske pristope in glasbene zvrsti, spoznavali tudi osnove pevske tehnike, igranja kitare in glasbene teorije. Glasbeno predznanje ni obvezno, bodo pa prav prišle čiste osnove glasbene teorije ali vsaj znanje kakšnega od inštrumentov.

Akademska slikarka Tjaša Čuš pripravlja slikarsko delavnico, prav tako namenjeno mladim ustvarjalcem, starim 13 let ali več. Naslikali bomo cvetje v akvarelni tehniki, ornament na papirju, izdelali dekorativno sliko na platnu in se lotili tudi poslikave lesa.

Mladim bo morda zanimiva tudi enodnevna delavnica spoznavanja virtualnega sveta, ki jo pripravljamo v dveh avgustovskih terminih. Na interaktivni delavnici bomo praktično spoznali uporabo računalniške aplikacije CoSpaces Edu. Delavnica je primerna za otroke od 12. leta naprej in mlade.

 

Mladi, pridite malo v družbo! 😉