KDAJ

od 16. do 20. avgusta 2021, 9.00–13.00

KJE

CID Ptuj

CILJNA SKUPINA

13–18 let

MENTORJA

Lara Roškar, Metka Dolanc

Cena

15 €

Tečaj je odpovedan.

Javno nastopanje za mlade 2021

Mladi za mlade! Študentki Lara Roškar in Metka Dolanc sta pripravili super delavnico javnega nastopanja za najstnike.

Premalokrat se zavedamo pomena prvega vtisa, ki je izredno trdoživ in vse prevečkrat negativen. Le predstavljajmo si, da gremo na razgovor za novo študentsko delo ali novo sodelovanje, mi pa na dogovorjen sestanek zamudimo, smo neprimerno oblečeni, imamo zaprto telesno držo ter brez entuziazma pogledujemo vsepovprek in se izogibamo očesnemu stiku.

Cilj delavnice je, da udeleženci v konkretnih situacijah ugotovijo, kaj so pozitivne in negativne lastnosti javnega nastopa.

Izzivov javnega nastopanja se bomo lotili s pomočjo različnih metod in situacij:

  • predstavitev filma/knjige,
  • nastop v šoli in na debatah (za/proti),
  • predstavitev/nastop v tujem jeziku,
  • spopadanje s tremo,
  • poljubna predstavitev na izbrano temo pred občinstvom, da stopimo izven cone udobja.

Lara Roškar je članica video produkcijske skupine Akcija, ki deluje v okviru KUD Markovski zvon in občasno sodeluje z video skupino Mladinskega centra Trbovlje. Več let zapored se je uvrstila na Državno tekmovanje iz videomontaže, leta 2017 se je udeležila tekmovanja Pack & Pitch v Karlovcu in se uvrstila v finale, njena filmska ekipa pa se je tudi uvrstila v izbor za najboljši videospot Evrovizijske pesmi Lee Sirk (Hvala, ne). Lara je ob obiskovanju srednje šole sodelovala tudi na različnih prireditvah. Zraven študija prava se redno udeležuje izvenštudijskih seminarjev na temo javnega nastopanja ter pravnih vsebin.

Metka Dolanc je proaktivna članica video skupine Mladinskega centra Trbovlje in ustanoviteljica spletne strani navijačev Marca Marqueza (redno objavlja novice). Ob obiskovanju srednje šole se je veliko ukvarjala s promocijo z video vsebinami, izdala je avtorsko pravljico Želvice, izvaja učne urice o pravljici za otroke 1. triade, redno pa tudi vodi šolske in občinske prireditve ter organizira in vodi otroški tabor. Metka ima tudi izkušnje na področju pisanja člankov in izdelave videov za spletni otroški časopis, oktobra 2020 pa je tudi postala članica PR skupine v Društvu študentov psihologije Slovenije.