KDAJ

ob sredah (18.30 do 19.45), začnemo 10. januarja 2024

KJE

Stara steklarska

CILJNA SKUPINA

15+

TRAJANJE

8 srečanj po 75 minut

MENTORJI

Tina Maroh, Luka Ravnjak, Plesno društvo The SwingBrats

Cena

60 EUR / 50 EUR (dijaki, študentje)

Tečaj je odpovedan.

Začetni tečaj swing plesa (januar 2024)

Lindy hop je srečen, energičen ples, ki te napolni z radostjo in pričara nasmešek na tvoj obraz. Pred nami je NOV začetni tečaj swing plesa na Ptuju! Za prijavo na tečaj ni potrebno nikakršno plesno predznanje.

O plesu:
Lindy hop je verjetno najpopularnejša zvrst swinga na svetu. Je plesna fuzija dveh celin: evropske plesne elegance in afriške prizemljene svobode gibanja. Njegove korenine segajo tja v leto 1926 v majhno mestece New York City, v plesno dvorano Savoy. Lindy hop je ples v paru in zanj je značilno neprestano prehajanje med odprto in zaprto držo. Plesalec in plesalka pa med tem še vedno ohranjata svojo individualnost ter presenečata drug drugega z raznimi improvizacijskimi vložki. Je mešanica 6- 8- in 10-taktnih korakov, za katere je značilen slavni triple step, ki se pojavlja tudi v drugih plesnih zvrsteh (npr. cha-cha-cha), vendar v malenkost drugačni ritmični obliki. Možno ga je plesati na zelo široko paleto ritmov, od hot jazza, swing jazza, jump bluesa pa tudi popa! Lahko plešeš povsem počasi in elegantno ali pa popolnoma odštekano in hitro!

Tečaj bo potekal ob sredah, od 18.30 do 19.45. S tečajem pričnemo v sredo, 1. januarja 2024, in ga nadaljujemo in stopnjujemo vsak teden, vse do poletja 2024. Vaša učitelja novih plesnih korakov in figur bosta plesni tandem Tina in Luka, plesno društvo The SwingBrats.

Za začetni tečaj ni potrebno nobeno plesno predznanje.
Cena dvomesečnega tečaja je 60 € na osebo in zajema osem vaj po 1h 15min, enkrat tedensko.
Za študente in dijake je cena 50 €.
Po uvodnem dvomesečju nadaljujemo z dvomesečnimi tečaji do konca sezone 2023/2024 po enaki ceni.


POZOR PRI PRIJAVI: Prijavnico tudi v primeru prijave v paru izpolnita oba plesalca!


Kako je videti Lindy Hop:
Video 1
Video 2
Video 3
Video 4
Video 5


Avtor fotografije: Grega T. Bohinc