KDAJ

v soboto, 20. aprila, od 11.00 do 13.00

KJE

Stara steklarska - Dnevni center

CILJNA SKUPINA

Mladi in odrasli

TRAJANJE

2 uri

MENTOR

Klara Hliš

Cena

Redna cena: 35 EUR
Občani MO Ptuj (35+) in mladi (15–34 let) iz drugih občin: 25 EUR
Mladi (15–34 let) iz MO Ptuj: 0 EUR

Tečaj je potekel

Umetnost pinchinga – delavnica za kreativne roke

Vsa mesta na delavnici so zasedena. Za vpis na čakalno listo nam pišite na cid@cid.si

Pridružite se nam na ustvarjalni delavnici, kjer bomo spoznali tehniko pinching in izdelali dve čudoviti skodelici. Tehnika pinching je ena najstarejših metod oblikovanja gline, ki vključuje ročno oblikovanje gline brez uporabe vretena. S to preprosto a učinkovito tehniko bomo ustvarjali unikatne skodelice, ki bodo odražale vašo kreativnost.

Vsak udeleženec bo prejel dva kosa gline, s katerima bomo začeli oblikovati skodelice. S pomočjo tehnike pinchinga bomo postopoma oblikovali glino na želeni dizajn in funkcionalnost skodelice.
Ko bomo oblikovali osnovno obliko skodelic, se bomo lotili še detajlov, ki bodo skodelicam dodali edinstvenost in karakter.

Delavnico vodi Klara Hliš, mlada lončarska umetnica iz Lancove vasi. S to rokodelsko umetnostjo se je prvič srečala v času, ko je globalna pandemija med družbo postavila nevidne zidove, da si je sprva krajšala čas, kasneje pa je v glini in vretenu našla eno pomembnejših ljubezni v svojem življenju. V letu 2022 je odprla svoj studio, kjer ustvarja pod imenom Cosmic Latte.

Pridružite se nam in doživite ustvarjalni proces izdelave skodelic s tehniko pinchinga, ki bo navdihnil vašo kreativnost in odkril vaše skrite talente v oblikovanju gline!