KDAJ

1. termin: 4. do 8. julij 2022, 10.00–12.00
2. termin: 22. do 26. avgust 2022, 10.00–12.00

KJE

Zbirno mesto: CID Ptuj

CILJNA SKUPINA

4+

MENTOR

Športno društvo Pure Sport

Cena

15 €

Tečaj je potekel

Poletje na koleščkih 2022

Tečaji rolanja so namenjeni otrokom od 4. leta naprej in mladim. Učimo se z uporabo sodobnih didaktičnih pripomočkov (poligoni, talne oznake, ostali rekviziti). Tečaj poteka v manjših homogenih skupinah, prilagojenih glede na starost in predznanje otrok in mladine, kar jim omogoča najhitrejše napredovanje.

Zbirna točka: CID Ptuj. Rolamo na športnem igrišču na avtobusno postajo Ptuj, v neposredni bližini CID-a. V primeru slabega vremena na ta dan rolamo v podhodu na Železniški postaji Ptuj.

Cilji: učenje osnov in zahtevnejših prvin rolanja, razvoj ravnotežja, prilagajanje na hitrost, seznanjanje s pravilno uporabo zaščitne opreme, seznanjanje z varnim načinom rolanja na različnih območjih, postavitev temeljev za vrednotenje športa nasploh, spodbujanje strpnega in prijateljskega vedenja v skupini.

Oprema: Vsi otroci morajo imeti OBVEZNO OPREMO (rolerji, čelada, kolenski, komolčni in zapestni ščitniki).

Naučili se bomo: pravilna uporaba in navajanje na opremo, obračanje na mestu, padanje in vstajanje, osnovni rolerski korak, zaustavljanje z zavoro in v travi, zavijanje, vožnja v drsalni tehniki, limonce, osmice, vožnja pod oviro, vijuganje med stožci in raznimi ovirami, vožnja po klancu, vožnja in zaustavljanje na pesku, vožnja po eni nogi, limonce in osmice vzvratno, skoki, zavijanje s prestopno tehniko, opravljanje različnih nalog med vožnjo …

Vse fotografije