KDAJ

od ponedeljka, 21. 2., do petka, 25. 2. 2022, od 16.00 do 18.00

KJE

CID Ptuj

TRAJANJE

10 ur

MENTOR

Črtomir Rosić

Cena

70 EUR / mladi (15-29 let): 55 EUR

Tečaj je odpovedan.

Izdelaj spletno stran v WordPressu (februar 2022)

Črtomir Rosić (portala Discover Ptuj in Mojsvet.info) ima dolgoletne izkušnje na področju izdelave in urejanja spletnih strani v sistemu WordPress ter pisanja spletnih besedil in svoje znanje lahko preda tudi tebi.

WordPress je eno izmed najbolj razširjenih spletnih orodij oziroma CMS (Content Managment System) sistemov za izdelavo dinamičnih spletnih strani. Prvotno je nastal kot blogersko orodje in je danes daleč najbolj priljubljen, saj je je upravljanje z njim povsem enostavno in to lahko počne uporabnik_ca oziroma lastnik_ca spletne strani sam_a.

WordPress ni samo najbolj razširjen, velja tudi za najboljši CMS sistem v svetovnem merilu. Primeren je tako za začetnice_ke kakor tudi za napredne uporabnice_ke in je na voljo tudi v slovenskem jeziku. Ker je zelo popularen, zanj obstaja veliko dodatnih vtičnikov (plugins), s pomočjo katerih lahko svojo spletno stran spremeniš v praktično karkoli (osebno spletno stran, predstavitev podjetja, blog, spletno galerijo, spletno trgovino, popotniški blog itd.).

Za udeležbo na tečaju potrebuješ prenosni računalnik.

Tečaj se bo izvedel, v kolikor bodo to dopuščali aktualni epidemiološki ukrepi.

Dogodkov in tečajev se trenutno lahko udeležijo obiskovalci, ki z dokazilom izpolnjujejo enega izmed PCT pogojev: prebolevnost, cepljenje ali negativni izvid testa.