BREZPLAČNO!

KDAJ

v soboto, 29. maja, od 10.00 do 13.00

KJE

CID Ptuj

CILJNA SKUPINA

mladi

TRAJANJE

3 ure

MENTOR

Janja Repina Potočki

Udeležba je brezplačna

Tečaj je potekel

DIY naravna kozmetika

Na delavnici bomo iz 4 osnovnih naravnih sestavin (olivno olje, čebelji vosek, kokosovo olje in soda bikarbona) izdelali cel repertoar naravne kozmetike (krema, milo, zobna pasta, dezodorant).

V svetu poplave informacij, razvrednotenja naravnega okolja in družbene pristranskosti se zdi, da osebne odločitve v resnici malo vplivajo na družbeno-gospodarsko-politično stanje modernega človeka. Marsikdo, ki razmišlja o globalnih okoljevarstvenih problemih, bo obupano dejal: »Kar bi lahko sam storil, je samo kapljica v morje«. Vendar je treba priznati, da brez kapljic tudi oceanov ne bi bilo.

Izdelava in uporaba naravne kozmetike je preprost, zabaven in zdravju prijazen način, kako lahko sami prispevamo k varstvu okolja, boju proti podnebnim spremembam in trajnostni družbi.

»Prihodnost je v naših rokah« kot osrednja tema letošnjega Evropskega tedna mladih nas kliče, da stopimo po zeleni poti; in trajnostni način življenja predstavlja ključen doprinos posameznika za boljšo prihodnost. Na dogodku bodo predstavljeni tudi zeleni elementi novih programov Erasmus + in Evropska solidarnostna enota in kakšne so možnosti za sodelovanje v projektih, ki spodbujajo varstvo okolja, boj proti podnebnim spremembam ali spodbujajo trajnostni način življenja.

 

Dogodek je del Evropskega tedna mladih. Sofinancira ga Nacionalna agencija MOVIT preko razpisa Prihodnost je v naših rokah.

Vse fotografije