BREZPLAČNO!

KDAJ IN KJE

29. 5. 2021 / 10:00 / CID Ptuj

Dogodek je potekel

DIY naravna kozmetika

Na delavnici bomo iz 4 osnovnih naravnih sestavin (olivno olje, čebelji vosek, kokosovo olje in soda bikarbona) izdelali cel repertoar naravne kozmetike (krema, milo, zobna pasta, dezodorant).

Delavnica bo potekala od 10. do približno 13. ure. 

 

Za delavnico je obvezna prijava, povezava do prijavnice je tukaj: >

 

V svetu poplave informacij, razvrednotenja naravnega okolja in družbene pristranskosti se zdi, da osebne odločitve v resnici malo vplivajo na družbeno-gospodarsko-politično stanje modernega človeka. Marsikdo, ki razmišlja o globalnih okoljevarstvenih problemih, bo obupano dejal: »Kar bi lahko sam storil, je samo kapljica v morje«. Vendar je treba priznati, da brez kapljic tudi oceanov ne bi bilo.

Izdelava in uporaba naravne kozmetike je preprost, zabaven in zdravju prijazen način, kako lahko sami prispevamo k varstvu okolja, boju proti podnebnim spremembam in trajnostni družbi.

»Prihodnost je v naših rokah« kot osrednja tema letošnjega Evropskega tedna mladih nas kliče, da stopimo po zeleni poti; in trajnostni način življenja predstavlja ključen doprinos posameznika za boljšo prihodnost. Na dogodku bodo predstavljeni tudi zeleni elementi novih programov Erasmus + in Evropska solidarnostna enota in kakšne so možnosti za sodelovanje v projektih, ki spodbujajo varstvo okolja, boj proti podnebnim spremembam ali spodbujajo trajnostni način življenja.

 

Dogodek je del Evropskega tedna mladih. Sofinancira ga Nacionalna agencija MOVIT preko razpisa Prihodnost je v naših rokah.

Vse fotografije