BREZPLAČNO!

KDAJ IN KJE

13. 4. 2024 / 09:00 / Stara steklarska - Mala dvorana

Dogodek je potekel

Česa še ne veš o mladih?

V CID Ptuj (Javni zavod Ptuj) se z izobraževalnim dogodkom Česa še ne veš o mladih? pridružujemo kampanji Mladinsko delo – aktivni za prihodnost! Z vključevanjem v aktivnosti mladinskega centra, mladi pridobivajo kompetence, ki so jim v pomoč pri aktivnem oblikovanju in načrtovanju lastne prihodnosti. Mladinsko delo ustvarja priložnosti za mlade, v katere se lahko vključijo in tako postanejo aktivni pri ustvarjanju svoje prihodnosti.

Izobraževanje bo potekalo pod vodstvom izkušenega psihologa in mladinskega delavca Matica Munca. Matic je univerzitetni diplomirani psiholog s strokovnim izpitom iz socialnega varstva ter opravljenimi izobraževanji za različna področja psihosocialne pomoči: za vodenje edukativnih skupin za depresijo in anksioznost, preprečevanje samomora … V preteklosti je bil zaposlen na CSD Ljubljana Moste-Polje in ZPKZ Ljubljana in delal v samostojni dejavnosti – Psihosocialna svetovalnica Akcija!

Srečanje bo trajalo okvirno 4 polne ure in je sestavljeno iz dveh delov:

  1. Predavanje in pogovor o oblikah rizičnega vedenja mladih (samopoškodbeno vedenje, samomorilno vedenje, motnje hranjenja, odvisnosti …) in njihovih vzrokih ter o prepoznavah teh vedenj, svetovalnega posredovanja in možnega nadaljevanja procesa ali preusmeritev osebe.
  2. Praktični del z uporabo sociodramskih tehnik, s pomočjo katerih bomo skušali ponazoriti svetovalni proces in znotraj tega preizkušati pristope v varnosti učne skupine.

Izobraževanje je namenjeno mladim študentom in diplomantom različnih humanističnih smeri (psihologija, socialno delo, specialna pedagogika, pedagogika ipd.), ki jih zanima svetovalno delo z mladimi in bi v prihodnosti želeli delovati kot svetovalci mladim v različnih programih in projektih. 
V CID Ptuj že od leta 2021 izvajamo program brezplačne strokovne psihološke pomoči za mlade Insta po#moč, v katerem kot svetovalke sodelujejo mlade magistrice psihologije, ki so prav s prostovoljnim delom v tej svetovalnici začele nabirati dragocene izkušnje za svoje nadaljnje svetovalno delo. Ker to prepoznavamo kot primer dobre prakse, želimo podobno izkušnjo omogočiti še več mladim, ki jih tovrstno delo z mladimi zanima. Izkušnje iz programa namreč kažejo, da se mladi s svojimi težavami lažje zaupajo svetovalcem, ki so jim generacijsko bližje, zato nudimo priložnost za svetovalno delo mladim. 

Udeležba na izobraževanju je brezplačna!
Prijave sprejemamo do srede, 10. aprila. PRIJAVI SE TUKAJ >
Število mest je omejeno.

Vabljeni!