DATUM OBJAVE

2. 10. 2023

V okviru projekta Trialog izveden posvet na regionalni ravni

Izveden že tretji posvet v okviru projekta Trialog. Tokrat je pogovor tekel na regionalni ravni.

V petek, 15. septembra, smo se udeležili regionalnega posveta v okviru projekta TRIALOG, katerega je izvedla Mestna občina Ptuj, partner projekta.
Gre za že tretjega iz sklopa štirih posvetov na katerem so sodelovali predstavniki in predstavnice naslednjih organizacij: Regionalne razvojne agencije za Podravje – Maribor, Enote za otroško in mladostniško psihiatrijo s Klinike za pediatrijo v UKC Maribor, Centrov za duševno zdravje v Zdravstvenem domu Ormož in Zdravstvenem domu Ptuj, Sektorja za uniformirano policijo in Sektorja za kriminalistično policijo Policijske uprave Maribor, Centra za socialno delo Spodnje Podravje, Urada za delo Ptuj, ki deluje v okviru Zavoda RS za zaposlovanje, društva Ars vitae, ki že dolga leta deluje na območju Ptuja in Spodnjega Podravja. Prav tako so prisotni predstavniki podravskih občin: predstavnica Občine Ormož in predstavnika Mestne občine Ptuj. 

Poslušali smo teme in poskuse rešitev na izzive populacije mladih, kakor so jih v svojem strokovnem delu zaznale sodelujoče organizacije na posvetu. Odpirala so se že znana in tudi nova nerešena vprašanja, hkrati pa smo slišali tudi veliko primerov dobrih praks in možnih rešitev.

Skupaj z Mestno občino Ptuj pa smo že v pripravljanju posveta z mladimi, ki predstavlja zadnji košček mozaika med posveti in skupnega iskanja rešitev.

Vabljeni k brskanju po spletni platformi projekta, ki jo najdete na tej povezavi (klik).

***
Projekt TRIALOG sofinancira Norveška s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma v višini 469.000,00 EUR. Namen projekta je opolnomočenje in aktivacija mladih ter mladinskih delavcev. Trajal bo od 15. 6. 2022 do 30. 4. 2024. To besedilo je nastalo s finančno podporo Norveškega finančnega mehanizma. Za vsebino je odgovoren izključno partner projekta in zanj v nobenem primeru ne velja, da odraža stališča Nosilca programa Izobraževanje – krepitev človeških virov.

Avtorica naslovne fotografije: Tatjana Mohorko (MOP)