DATUM OBJAVE

9. 3. 2021

Odslej filmi tudi prek spleta

Mestni kino Ptuj skupaj s še dvajsetimi člani Art kino mreže Slovenije po novem omogoča ogled skrbno izbranega programa prek lastne spletne platforme za ogled filmov na zahtevo.

Mestni kino Ptuj skupaj s še dvajsetimi člani Art kino mreže Slovenije po novem omogoča ogled skrbno izbranega programa prek lastne spletne platforme za ogled filmov na zahtevo. Pripravili smo jo v želji, da v času zaprtja kinematografov ohranimo stik s svojimi obiskovalci. K večji dostopnosti do kakovostnih filmov pa bo platforma pomembno prispevala tudi v času, ko bo obisk kina spet mogoč. Filme si bodo tako prek spleta lahko ogledali vsi, ki zaradi katerega koli razloga ne bodo mogli v kino.

Doživetje seveda ne bo enako kot v kinu, bo pa na voljo kuriran program odličnih filmov: ob četrtkih bomo predstavljali nove filme z rednega sporeda, ob sobotah pa filme za otroke, mlade in družine. Filme bomo tudi na spletni platformi občasno pospremili s pogovori s filmskimi ustvarjalci in drugimi posebnimi dogodki. Vsi filmi bodo podnaslovljeni, izbrani filmi za otroke pa tudi sinhronizirani v slovenščino.

V času drugega zaprtja kinodvoran smo skupaj s partnerji iz Art kino mreže Slovenije zasnovali preprosto in varno spletno platformo za legalen ogled filmov, z enotnim kuriranim programom in cenikom (6,50 EUR za ogled filma ali paketa filmov). Programska shema temelji na poznavanju občinstev, ki cenijo priporočila in vsebine, ki jih ne izbira algoritem, temveč kino, ki ga poznajo in mu zaupajo. Program bo pripravljen tedensko, z enim dogodkom – predstavitev novega filma – za splošno publiko (vsak četrtek ob 19. uri) in enim dogodkom za mlada občinstva (vsako soboto ob 17. uri). S spremljevalnimi dogodki in vsebinami želimo v AKMS gledalcem približati občutek skupnostne izkušnje tudi pri spletnem ogledu in s tem oblikovati nove gledalske navade

Začetek delovanja je v prvem tednu otvoril film Asistentka režiserke Kitty Green, ki je na sporedu od 8. marca. Na četrtkovem dogodku bo 11. marca predstavljen film Poletje ’85 režiserja  Françoisa Ozona, v soboto, 13. marca, pa bodo sledili filmi za mlada občinstva Rocca spreminja svet, Kolonija: mularija in Loti in izgubljeni zmaji. Večina filmov bo na ogled 4 tedne.

Spletna platforma je kinu komplementarna storitev, ki jo Mestni kino Ptuj in AKMS omogočata v tesnem partnerstvu z distributerji oziroma ponudniki vsebin. V času zaprtja kinematografov gledalcem ponuja spletni ogled filmov, ko pa bodo kini odprti, bo omogočala dostop do filmskega programa vsem tistim, ki zaradi katerega koli razloga ne morejo ali težje obiščejo kino. Ponudba spletne platforme AKMS se bo zato razvijala in dopolnjevala.

 

Filmski program je dostopen prek spletne strani Mestnega kina Ptuj (www.kinoptuj.si) in si ga je mogoče ogledati na osebnem ali prenosnem računalniku, tablici, pametnem telefonu ali televizorju. Spletna platforma je postavljena na sistemu za pretakanje filmov Screenplus (Shift72), ki ga uporabljajo tudi nekateri najpomembnejši filmski festivali (Cannes, Toronto, Sundance) in številni kinematografi po vsem svetu.