DATUM OBJAVE

13. 12. 2021

Nedotakljiva kultura: Izložbe

Od 11. do vključno 18. decembra je na CID-ovih zastekljenih površinah na Osojnikovi 9 v okviru kulturno-umetniškega projekta Izložbe na ogled razstava Monike Ficjan Čustva – doživljaji, besede ali slike?

V okviru kulturno-umetniškega projekta Izložbe bodo v tednu od 11. do vključno 18. decembra tri ptujske izložbe dobile drugačno preobleko.

Monika Ficjan, svetovalka v programu Insta po#moč, je na zasteklenih površinah CID-a postavila razstavo z naslovom Čustva – doživljaji, besede ali slike?

Otroci, ki obiskujejo DCM Ars Vitae so se v sklopu delavnic, ki jih je pripravila in s pomočjo prostovoljcev izvedla Monika Ficjan, učili in pogovarjali o čustvih. Kot rezultat delavnice so narisali lastne slike o doživljanju čustev ali situacij, v katerih določena čustva občutijo. Slikam so priloženi tudi komentarji nadobudnih avtorjev, prav tako jih spremljajo opisi predstavljenih čustev ter duševne stiske, s katerimi se vse pogosteje srečujejo otroci in mladostniki.

Partnerji v projektu: Fürstova hiša, CID Ptuj in Dnevni center Ars Vitae.

 

Izložbe so intermedijski projekt kolektiva ptujskih umetnic in kulturnic. Z njim želijo oživiti izložbe starega mestnega jedra. Sprehodite se po ličnih ulicah Ptuja in jih poiščite!

Program na drugih lokacijah:

  • 17.–19. 12. 2021, izložba Zavoda za turizem Ptuj
    Zavod TuRA Ptuj in Tina Maroh: Eksperiment v podzemlju
  • 18. 12. 2021, Slomškova ulica 16 (pri tržnici)
    Maja Butolen Zorko in Sara Korošec: Živa izložba

 

Več o projektu si lahko preberete na tej povezavi >