DATUM OBJAVE

16. 8. 2021

Na ogled razstava A. Štumbergerja in F. Zelenjaka

Na mednarodni dan mladih, 12. avgusta, smo odprli razstavo mladih umetnikov Aleksandra Štumbergerja in Filipa Zelenjaka. Razstava bo na ogled do 15. septembra.

V CID-u smo na mednarodni dan mladih, 12. avgusta, odprli razstavo dveh mladih in izjemno ustvarjalnih umetnikov s Ptuja.

Filip Zelenjak je star 20 let in študira arhitekturo na FGPA na Univerzi v Mariboru. Umetniško se izraža že od otroštva, zadnjih nekaj let pa se je z likovnim ustvarjanjem začel resneje ukvarjati. Poleg  risanja, s katerim je odraščal, se od nedavnega ukvarja tudi s tehniko abstraktnega slikanja, fotografiranja ter računalniške grafike in fotomontaže. Skozi svoje delo, ki je rezultat osebnega doživljanja in idej, želi navdihovati ter zapeljati gledalca v fantazijski svet.

Aleksander Štumberger je star 20 let in študira konserviranje in restavriranje likovnih del na ALUO v Ljubljani. Likovno ustvarja že od malih nog, bolj resno pa se temu posveča 5 let. Najbližje so mu tehnike slikanja in risanja, zanimajo pa ga tudi druga polja umetnosti, na primer konceptualna umetnost. V svojem ustvarjanju se najpogosteje posveča širokim družbenim temam, v katere pa poskuša vnesti del osebnega doživljanja.

Razstava, ki nosi naslov Med figurativnim, abstraktnim in digitalnim, je v razstavnem prostoru CID-a na ogled od ponedeljka do petka od 9.00 do 15.30, vse do 15. septembra.