DATUM OBJAVE

12. 3. 2022

Na ogled je razstava risb Pokal in izkušnje

V CID-u je do 14. aprila na ogled razstava risb Nazmije Gerdellaj z naslovom Pokal in izkušnje.

19-letna Nazmije Gerdellaj je dijakinja 4. letnika Šole za ekonomijo, turizem in kmetijstvo Ptuj. Z risanjem se ukvarja že od otroštva in se najlažje izraža s svinčnikom v roki. Vsak prosti trenutek, včasih tudi med poukom, izkoristi za to, da riše.

Svoje risbe je Nazmije javnosti prvič predstavila na razstavi, ki jo je v 2. letniku postavila v šoli, tokrat pa se prvič predstavlja še širši javnosti.

Za temo razstave risb je izbrala boks, na dinamičnih upodobitvah vidimo različne gibe boksarjev. Risbe so izdelane v akromatičnem barvnem sestavu, torej v črni, sivi in beli barvi, izjema so medalje in pokali, ki so naslikani barvno, z zlatim flomastrom. Tehnika risanja je svinčnik.

O svoji razstavi je sama zapisala:

»Za svojo razstavo, na kateri so glavni motiv boksarji, sem izbrala naslov »Pokal in izkušnje«, ker sem, ko sem gledala njihove borbe oz. dvoboje, dobila občutek, da pravzaprav noben od tekmovalcev ni izgubil, vsak boksar, ki je vstopil v ring, je vzel nekaj s sabo – naj bo to pokal ali pridobljene izkušnje za nadaljnje borbe. In mislim, da je tako tudi v vsakdanjem življenju: po vsakem trudu prejmemo nagrado ali pa dokaz, da moramo še več »trenirati« za življenjske izzive in na tak način postanemo dobri v tistem, kar delamo. Če boksarje spremljaš v živo, takoj lahko opaziš, kako so predani, disciplinirani in odločni, to se da opazovati tudi v pripravah pred tekmo, kar je tudi razlog, da sem za svojo razstavo kot temo izbrala prav njih.«

Razstava je v CID-u na ogled do 14. aprila 2022.