DATUM OBJAVE

12. 2. 2019

Na ogled je razstava Gregorja Samasturja

Likovni ustvarjalec Gregor Samastur se s samostojno razstavo v CID-u predstavlja že dvanajsto leto zapored. Cikel 22 razstavljenih likovnih del z naslovom Iluzija prostora in časa je morda do sedaj med vsemi najbolj abstrakten in hkrati tudi najbolj transcendenten.

Likovni ustvarjalec Gregor Samastur se s samostojno razstavo v CID-u predstavlja že dvanajsto leto zapored. Cikel 22 razstavljenih likovnih del z naslovom Iluzija prostora in časa se po besedah likovnega kritika Maria Berdiča likovno formalno sicer deloma navezuje na minule cikle, vendar je morda do sedaj med vsemi najbolj abstrakten in hkrati tudi najbolj transcendenten, saj opazovalca uvede v intimno duševno vesolje.

“V kolikor sem se s svojimi likovnimi deli dotaknil slehernega opazovalca in ga opozoril, da svet ni le tisto, kar vidimo v tem prostoru in času, ampak je nekaj veliko bolj kompleksnega in včasih tudi nam nerazumljivega, pa vendar edinstvenega in neponovljivega, potem je cilj dosežen,” je o razstavi zapisal Gregor Samastur.

 

Razstava bo na ogled do 8. marca, vstopnine ni, vabljeni k ogledu!