KDAJ IN KJE

2. 12. 2023 / 20:00 / Stara steklarska - Velika dvorana

Cena

12 €

Dogodek je potekel

Zvezdana Novaković – ZveN: Čaralice

V manj kot stoletju je človek pripomogel k množičnemu izumrtju živih bitij in prignal Zemljo na rob ekološke katastrofe. Živimo na Zemlji, a kot da je ne slišimo! Naši predniki pa so znali modro prisluhniti naravi in njenim ciklom, z ritualnimi pesmimi so se z njo povezali in jo častili.
 
V novem projektu Zvezdane Novaković Čaralice bodo zazvenele ritualne hvalnice naravi, starodavne magične besede in zagovori, s katerimi so naši predniki zdravili različne fizične in psihične bolezni. Posebej za projekt je avtorica uglasbila čarne besede, ritualne napeve pa prelila v moderno zvočno sliko, ki je plesno in performativno prepletena z glasovi vseh nastopajočih pevk ter sintetičnimi zvoki instrumentov. Projekt “Čaralice” je hommage Pavlu Medveščku in vsem starovercem, ki so s spoštovanjem gojili našo prvo vero, vero v naravo.
 
Nastopajo:
Zvezdana Novaković ZveNavtorica projekta, kompozicije, vokal

Spremljevalni vokali, ples in tolkala:
Jasna Žitnik, Ursula Luthar, Petra Prosen, Maja Zagmajster, Neža Janša, Sonca Menart, Zarja Menart, Kaja Horvat, Eva Mulej, Neža Bojović

 

Vstopnina: 12 € v predprodaji, 15 € na dan dogodka

Vstopnice so v predprodaji v pisarni CID-a (Stara steklarska, mladinsko kulturni center, Ulica Tomaža Šalamuna 1, Ptuj) od ponedeljka do petka od 9. do 16. ure in na spletnem portalu Moje karte.

 

Vljudno vabljeni!