BREZPLAČNO!

KDAJ IN KJE

8. 10. 2022 / 17:00 / CID Ptuj

Dogodek je potekel

Zgodba z namenom

Sobotno popoldne bo namenjeno predstavitvi srčnega projekta Zgodba z namenom, ki skozi čudovito ilustrirano slikanico na tenkočuten način odpira temo minevanja in izgube.

Ptujčanka Sara Težak je ustanoviteljica srčnega projekta Zgodba z namenom. Je avtorica otroške knjige Kara, muca z največjim srčkom na svetu, ki jo je navdihnila njena muca Kara. Zgodba o Kari ni le otroška zgodba, ampak je nastala z več nameni. O njih bo na prvi predstavitvi knjige spregovorila na dogodku. 

Hana Nekrep je umetnica in arhitektka, ki je ilustrirala in grafično sooblikovala knjigo. S svojim čopičem je oživela podobo Kare in ujela njeno navihanost in srčnost. Na dogodku si boste lahko ogledali tudi razstavo njenih originalnih ilustracij Kare.

Miha Zimšek je strokovni sodelavec v območnem odboru društva Hospic v Mariboru. Predstavil bo društvo Hospic in z nami delil, kako lahko z otroki spregovorimo o smrti, minevanju in izgubi in zakaj je to pomembno. V društvu največ dela z mladimi, najstniki in mlajšimi otroki, ki so se soočili z izgubo.