BREZPLAČNO!

KDAJ IN KJE

28. 5. 2021 / 18:00 / CID Ptuj

Dogodek je potekel

Zelena prihodnost je v naših rokah

Pogum za majhne korake!

V svetu poplave informacij, razvrednotenja naravnega okolja in družbene pristranskosti se zdi, da osebne odločitve v resnici malo vplivajo na družbeno-gospodarsko-politično stanje modernega človeka. Marsikdo, ki razmišlja o globalnih okoljevarstvenih problemih, bo obupano dejal: »Kar bi lahko sam storil, je samo kapljica v morje.« Vendar je treba priznati, da brez kapljic tudi oceanov ne bi bilo.

Kako in kaj lahko sami prispevamo za varstvo okolja, boj proti podnebnim spremembam in trajnostno družbo? Kaj in kako lahko prispevamo k Evropskemu zelenemu dogovoru?

Na interaktivnem predavanju »Zelena prihodnost je v naših rokah« bomo globje pobrskali po teh vprašanjih ter skupaj iskali možnosti, kako lahko posameznik z vpeljavo trajnostnih praks v svoje vsakdanje življenje naredi korak k bolj prijazni, trajnostni družbi. Skozi primere dobre prakse trajnostnih pristopov in s pomočjo načel 3-R (reduce, reuse, recycle) bomo iskali praktične rešitve.

»Prihodnost je v naših rokah« kot osrednja tema letošnjega Evropskega tedna mladih nas kliče, da stopimo po zeleni poti; in trajnostni način življenja predstavlja ključen doprinos posameznika za boljšo prihodnost. Na dogodku bodo predstavljeni tudi zeleni elementi novih programov Erasmus + in Evropska solidarnostna enota in kakšne so možnosti za sodelovanje v projektih, ki spodbujajo varstvo okolja, boj proti podnebnim spremembam ali spodbujajo trajnostni način življenja.

Predavanje/delavnico bo vodila Janja Repina Potočki, biologinja in ekoumetnica, ki skupaj z možem Sašo Potočkim že 10. leto deluje na umetniški in permakulturni domačiji Sajan na obrobju Slovenskih Goric.

 

Dogodek je del Evropskega tedna mladih. Sofinancira ga Nacionalna agencija MOVIT preko razpisa Prihodnost je v naših rokah.

Vse fotografije