BREZPLAČNO!

KDAJ IN KJE

18. 3. 2024 / 08:00 / CID Ptuj

Dogodek je potekel

Tvoj glas šteje! Young EU Change-makers

V letu 2024 nas čakajo volitve v Evropski parlament, ki bodo potekale med 6. in 9. junijem 2024.

Z regijskim dogodkom Young EU change-makers se pridružujemo projektu Mreže MaMa, katerega namen je povečati število ozaveščenih in obveščenih mladih med 15. in 30. letom o vlogi, rezultatih in koristih Evropskega parlamenta, specifično pa tudi o pomenu glasovanja na evropskih volitvah 2024 ter spodbujanje mladih, ki jih zanima demokratična udeležba in nestrankarsko delovanje, da se pridružijo skupnosti skupajsmo.eu.

Na Ptuju se bomo z dijaki ptujskih srednjih šol v sproščenem in neformalnem vzdušju pogovarjali z evropskim poslancem Francem Bogovičem o tem, kakšna je vloga EP, kako EP vpliva na njihova življenja in kako zgleda povprečen delovni dan evropskega poslanca . Ker je pomembno, da mladi soustvarjajo prihodnost Evrope in da se njihov glas sliši, bodo podali tudi svoje mnenje in predloge o Evropi, ki si jo želijo v prihodnosti, kot tudi o platformi skupajsmo.eu. Predlogi in ideje bodo posredovane vsem novoizvoljenim evroposlancem_kam.

Na vseh dogodkih, ki bodo potekai v okviru projekta, se bo oblikovala tudi nacionalna mreža mladih “change-maker-jev_k”, mreža mladih, ki bodo v svojih lokalnih okoljih izvajali_e aktivnosti za spodbujanje k udeležbi na volitvah v EP ali o informiranju o EP. Da bi bile_i “change-maker-ji_ke” opremljeni_e s potrebnimi znanji in veščinami, se bodo aprila udeležili_e nacionalnega treninga na teme dezinformacij in lažnih novic, konceptov in tehnik aktivizma, kako organizirati dogodek/aktivnost, javnega nastopanja, spletnega aktivizma itn. Mladinski centri pa bomo mladim “change-maker-jem_kam” nudili podporo pri udejanjanju aktivnosti v njihovem lokalnem okolju.

Vsak glas šteje!

*Aktivnost poteka ob podpori in financiranju Evropskega parlamenta