Pustni Jaz tebi – ti meni 2019

Iz želje po odgovornem ravnanju s tekstilom in oblikovanju manj konvencionalno potrošniškega vedenja je v CID-u nastal projekt Jaz tebi – ti meni. Prakso izmenjave oblačil med prijateljicami smo s CID-ovimi prostovoljkami spremenili v projekt, ki dvakrat letno omogoči prijetno druženje ob izmenjavi oblačil.
Letos pa se bomo prvič srečali še pred največjim ptujskim praznikom. 😉

Vabljeni na prvo izmenjavo rabljenih pustnih oblačil in pripomočkov!

Tokrat izmenjujemo po principu “kolko daš, tolko maš” (beri: “kolikor kosov prineseš, toliko jih lahko odneseš”).

Izmenjujemo: popolne in nepopolne pustne kostume, za pust primerna oblačila, pustne pripomočke in dodatke. Kosi, ki jih prineseš v menjavo, naj bodo čisti in primerno ohranjeni. Udeležba je brezplačna.

Naj se pustna mrzlica začne!


Izbrskajte klovnovske nosove, čarovniške klobuke, zajčja ušesa, kostume prikupnih medvedkov, porednih sobarjev in postavnih gozdark, v katerih vas že vsi prepoznajo, in pridite po kaj novega!

KAKO BO IZMENJAVA POTEKALA?
Vrata odpremo ob 17.00 in zapremo ob 21.00. Prideš kadarkoli, prineseš poljubno količino pustnih oblačil in pripomočkov, jih oddaš našim prostovoljkam in od njih prevzameš kupončke, ki bodo ta dan tvoja plačilna valuta. Prebrskaš prispela oblačila in pripomočke, izbereš svoje nove pustne zaklade in jih na check-outu “plačaš” s kupončki. Medtem pa se lahko še malo okrepčaš, poklepetaš, sprostiš in izmenjaš pustne nasvete. 

KAJ LAHKO PRINESEŠ?
Pustne pripomočke, kupljene in doma izdelane pustne kostume, ki so lahko kompletni ali delni, morajo pa biti oprani in dovolj dobro ohranjeni, da preživijo še vsaj en dober pustni žur. 🙂
Dobrodošla so tudi “nenavadna navadna oblačila” – torej takšna, ki v osnovi niso pustni kostumi, lahko pa iz njih kaj zanimivega nastane. Pri tem smo Ptujčani prav fajn kreativni! 🙂 (Nekaj idej: šuškave trenirke cca 1986, babičin “takmašni” klobuk, hlače, ki bi jih oblekel samo klovn …)

KOLIKO LAHKO ODNESEŠ?
Toliko, kot prineseš. 

ZAKAJ PRITI?
Ker bo zabavno. In ker lahko na naravi in denarnici prijazen način prideš do unikatne nove pustne preobleke, v kateri te zagotovo nihče ne bo prepoznal!