KDAJ IN KJE

13. 5. 2023 / 21:00 / CID Ptuj

Cena

12 €

Dogodek je potekel

M.1.

Mladost odmeva tudi v Centru interesnih dejavnosti Ptuj!

Toplo pomladno vreme in vedno daljši dnevi kar kličejo po plesu, druženju in spoznavanju novih ljudi. Dogodek M.1. sloni na zgodbi povezovanja lokalnih ustvarjalcev glasbe, pridelovalcev pijače in nadaljnjem razvijanju lokalne skupnosti. Za glasbo bodo poskrbeli trije različno številčni bendi (Soulze, Infected, Laganini) in DJ (Juressick). Na ogled bo razstava Danijela Gašpariča, za pijačo pa bo poskrbela vsem dobro znana Kavarna Bodi, mlada podjetnika GR Brewery s svojo kombučo in znano pivce pivovarne Frizi beer.

Nastopajoči: 

Soulze sta dva poznana obraza. Ptujčana, vsestranska umetnika, prijatelja, glasbenika.  Katja Vučkovič Zinrajh (Infected) in Jure Bračko (Anomalo) sta skupno ustvarjanje začela že v letu 2014. Čeprav jadrata vsak v svojih glasbenih sferah, se srečata na stičišču iskrenosti in izpovedi čustev skozi glasbo.

Infected je mlada skupina, ki se ne želi omejevati – ne žanrsko niti izpovedno. Po letih kaljenja, nase so prvič opozorili leta 2016 z zmago na Rock vizijah v Novi Gorici, Bitki bendov v Mariboru in Špil ligi v Kinu Šiška, so leta 2018 izdali svojo prvo, z videospotom pospremljeno avtorsko pesem – Miselne ceste. Skladba je predstavljala le posamezen delček albuma Kolaž, ki so ga premierno predstavili decembra 2018 v mariborskem Kinu Udarnik. Leta 2019 so kot zmagovalci natečaja nastopili na glavnem odru hrvaškega Inmusic festivala, kasneje pa v sklopu turneje Tour de Kauch svojo glasbeno okužbo širili še po slovenskih dnevnih sobah. Aprila 2022 so izdali prvo skladbo kot četverica – ‘Brez dotika’.

Katja Zinrajh – vokal
Taja Islamovič – ritem kitara, spremljevalni vokal
Gašper Bračič – bas
Jure Kovačič – bobni

Laganini je skupina prijateljev, ki jih združuje ljubezen do glasbe. Njihovi funk ritmi in ritmi popularne glasbe nikogar ne pustijo ravnodušnega, saj s svojim igranjem zagotavljajo, da vas bodo zasrbele pete in da si boste ogreli glasilke.

Marko Bodi – bobni
Aleksander Magic – bas
Žan Sonček Bednik – vokal
Damiroquai – kitara
Posebni gost: Vlki Roškar – vokal

Juressick je glasbenik, dj, producent in ljubitelj elektronske glasbe, ki prihaja iz Ptuja. Ko ne nastopa, preživi čas v studio in ustvarja lastno glasbo, pri čemer mu pomaga več kot desetletje igranja različnih inštrumentov. Zanj je vse v razpoloženju in globokem, plesno hipnotičnem ritmu. Vrtenje tistih skladb, ob katerih začneš tapkati z nogami in kimati z glavo, ne da bi se tega zavedal, mu seveda ni tuje, ne glede na žanr, tempo, slog ali datum izdaje. Ne bodite presenečeni, ko se nenadoma zalotite, da plešete.

Vstopnina v predprodaji znaša 10€ (nakup v Kavarni Bodi), na dan dogodka 12€ (na prizoriču eno uro pred dogodkom).
Ob odlični glasbi vam vstopnica prinaša tudi “welcome drink” za vse okuse.
Za ujete trenutke na plesišču bo poskrbel fotograf Žak Kreps, za popolni zvok pa Luka Peršolja.

Se vidimo na plesišču ob miganju na ritme lokalne glasbe, z lokalno pijačo v roki, v prijetnem lokalnem ambientu!

Organizatorji: Michelle Švarc, CID Ptuj, Kavarna Bodi in Društvo Urbana Polja

❗Z dogodkom se pridružujemo akciji Odmev mladosti in skupaj z mladimi v ospredje postavljamo pomen in vpliv, ki ga ima mladinsko delo na mlade na Ptuju in širše❗