BREZPLAČNO!

KDAJ IN KJE

19. 11. 2022 / 20:30 / CID Ptuj

Dogodek je potekel

Kepica mešanega (Dunraven, Ultima Radio, Nikki Louder)

Najslajši koncertni bicikel je spet na placu! Valda, v CID-u, na Ptuju! Tokrat imamo na meniju umazano paleto hrupa, zadetkarstva in vsesplošnega kozmičnega rajanja.
 
Pamet solili/ušesa navijali nam bodo:
 
DUNRAVEN (Stoner Rock/Grunge; Bistrica ob Sotli)
Gaja Pekošak (bobni)
Andrej Černelč (kitara, vokal)
Gašper Tominšek (bas)
Iz ene najproduktivnejših samoniklih alternativnih tvornic pri nas, Bistrice ob Sotli, prihaja trio Dunraven. Udarni ritem podmladek s kitaro in vokalom dopolnjuje eminenca bistriške/slovenske alter scene. V zadnjem letu ga na veliko muzicirajo po slovenskih klubih, beznicah in underground veselicah, kjer razgrajajo s stoner soundom, v katerega vnašajo veliko kafe šalco grunge nostalgije, zalite z vrelim piskrom psihedelične melodije/melanholije.
 
 
ULTIMA RADIO (Alternative/Stoner/Crossover; Graz/Wien)
Zdravko Konrad (vokal)
Julian Jauk (kitara)
Benjamin Krause (kitara)
Bernd Hausegger (bas kitara)
Paul Krassnitzer (bobni)
Peteroglava vseavstrijska pošast po svojem občutku meša sestavine psihedeličnega ter progresivnega stoner rocka z elementi newagea in nu-metala. Na kratko, gre za odčefukan alternativni mišung! Lirično plužijo po temah gnilosti človeškega obstoja, individualizma, oportunizma ter različnih socialnih in osebnostnih izzivov posameznika.
Jungs so letos izdali album (že svoj tretji po vrsti!), katerega del bodo ziher zašpilali tudi v CID-u. V živo so glasni, jasni, špasni in še slajši kot dunajska saherca!
 
 
NIKKI LOUDER (Noise Rock; Kamnik)
Blaž Sever (kitara, vokal)
Peter Cerar (bas)
Luka Cerar (bobni)
Legendarni obupnohrupni trojček bo prvič (ali pa vsaj po dolgem cajtu) zvočni kaos bruhal na Ptuju! Pubeci delijo podpise kitarskih disonanc, živalskega bobnanja, monumentalnih bas linij ter surrealističnega, družbeno kritičnega vokalnega cviljenja že napol okroglih 15 let; tokrat nas pridejo sprefukat v luči nedavno izdanega petega albuma Ostani čista in kulturna. Nič ne obljubimo, a ob špilu teh voznikov formule v zvočni zid bomo vsi skupaj ostali vse drugo kot čisti in ¨kulturni¨. Kot bi rekel legendarni Lauda:
Gor se vsedni pa se pêlê!
 
Glasbeni ples bodo pospremili zmeraj odlični zvarki in mešanice naše preljube Kavarne Bodi. Zvok bo naštimaval Luka.
 
 
***
V času dogodka bo potekala tudi akcija Heroji furajo v pižamah.
Ustvarili boste lahko svoj Herojski Vau’čer, ki je srčna obljuba bližnjim in prijateljem, da vas lahko pokličejo kadarkoli, ko potrebujejo varen prevoz domov. Tudi sredi noči in v pižami. USTVARI SVOJ HEROJSKI VAU’ČER ŽE ZDAJ! Prav tako boste pri njih lahko opravili alkotest in vse 0,0 voznike in sopotnike čakajo simpatične nagrade. 🙂

Mednarodno nagrajena iniciativa Heroji furajo v pižamah je iniciativa Zavoda VOZIM za manj voženj pod vplivom alkohola. Vožnje, ki so del Herojev, so namenjene ozaveščanju o tem, da alkohol ne sodi na cesto in naj vsak poskrbi za varen prevoz domov. Tokrat se lahko domov peljete kar z njimi, vozila vas bo ambasadorka invalidka, ki jo lahko tudi povprašate o tem, kako se je poškodovala in pristala na vozičku.

Spremljajte jih lahko Facebooku, Instagramu in na spletni strani.