Jaz tebi – ti meni: pomlad/poletje 2019

Spomladansko čiščenje omar je prava priložnost, da osvežimo svojo garderobo na naravi in denarnici bolj prijazen način.

Na dogodku Jaz tebi – ti meni si bomo v prijetno družabnem vzdušju izmenjali garderobo, ki je več ne nosimo. Gre za mešanico druženja in koristnega medsebojnega sodelovanja. Danes so oblačila na voljo po zelo nizkih cenah in pogosto se zgodi, da zaradi tega impulzivno kupimo stvari, ki jih uporabimo le nekajkrat ali pa celo nikoli, s tem pa prispevamo k prepolnim omaram doma in poplavi odvečnih oblačil v svetu.

Kosi, ki jih prineseš v menjavo, naj bodo čisti in primerno ohranjeni. 
Izmenjujemo: pomladno-poletna oblačila, čevlje, torbice, rute, nakit in druge modne dodatke. Za ženske, moške in otroke. 🙂 

Na voljo bo prostor za pomerjanje, ogledala in okrepčilo za nabiranje novih moči med brskanjem po garderobnih zakladih.

 

POSEBNA GOSTJA 1: Sabina Hameršak, ki nam bo delila nasvete o dobrih kombinacijah, kreativnih predelavah in pametnih popravkih oblačil. 🙂

Sabina Hameršak Zorec je modna oblikovalka. Svoj atelje ima na Prešernovi ulici 9, kjer ustvarja že 11. leto. Njene stranke se na ta naslov zmeraj znova rade vračajo, saj jim vedno rada postreže z novimi kreacijami. Poleg prodajnega kotička gotovih oblačil, šiva tudi oblačila po naročilu.

Svojim strankam pri oblačenju svetuje vedno praktično in racionalno. Oblačila vedno oblikuje z namenom večkratnega nošenja.

Sabina je velika zagovornica reciklaže oblačil in vsakršne ponovne uporabe. Tako je v svoje storitve vključila tudi to. Najbolj ji leži predelava odsluženega jeansa, na jesenske dni pa najraje predeluje plašče. Iz tega veselja je zato začela izvajati tudi delavnice kreativne predelave oblačil, ki je po udeleženkah sodeč, nova smer oblačenja pri širši populaciji.

Na izmenjavi nam bo na voljo za take in drugačne nasvete.


POSEBNA GOSTJA 2: Vizažistka Andreja Belšak, ki nam bo svetovala, kako se naličiti glede na obraz, tip kože in tudi glede na oblačila.

Andreja Belšak kot vizažistka in stilistka na Ptuju deluje že sedmo leto zapovrstjo. Za lepe obraze skrbi na mnogih fotoshootingih in modnih revijah. Svoj pečat pušča tudi na znanih obrazih v ptujskem gledališču, modelih, bodočih nevestah in maturantkah.
Na petkovi izmenjavi za nas (brezplačno) pripravlja:
– osnove nege obraza,
– kakšna ličila in pripomočke izbrati,
– osnove ličenja (tehnika ličenja in izbira čopičev, katere barve izbrati in kako jih kombinirati med sabo, teorija svetlo-temno),
– individualno svetovanje.

Več informacij je na voljo v Facebook skupini Jaz tebi – ti meni.

 

Udeležba je brezplačna, vabljeni k sodelovanju!


Dogodek je del Evropskega tedna mladih. Akcijo je preko razpisa Ključ do vključenosti podprl Zavod za razvoj mobilnosti mladih Movit.
#democracyandme
#youthweek
#ETM

Vse fotografije