KDAJ IN KJE

15. 4. 2023 / 20:30 / CID Ptuj

Cena

5 €

Dogodek je potekel

Hrup terapija

“Ste za glasno? Ste za mas(t)no?? Te pa prite v CID-a, vam vse bo jasno!”
Zajetna porcija kulturno pridelane ekstremne in eksperimentalne glasbe končno na Ptuju!
 
THE CANYON OBSERVER
(free jazz / doom / sludge / noise; Ljubljana)
Bojan Varga – bobni
Gašper Prus – bobni
Gašper Letonja – kitara
Miloš Miloševič – kitara, vokal
Matic Babič – vokal, trušč
Nik Franko – bas
Junaki überglasnega guljenja zvočnih figur se po petih letih vračajo na Ptuj. Prijazni fantje s svojo neprijazno muziko sejejo ljubezen in tinitus že močnih 10 let. Ljubitelji ekstremnih, vročih, glasnih in temačnih zvokov rokenrola jih oklicujejo za prvake mešanice post metala, sludga, dooma, shoegaza, jazza, psihedelije… Ja, v dobri dekadi so se na nekaj singlih, dveh EP-jih ter treh albumih zvrstile vse te stvari – v različnih kombinacijah, variacijah, obsegih in dolžinah.
Zna bit, da nam v CID-u predstavijo kaj iz letošnjega albuma »Figura«, kjer se z idejo (re)prezentacije muzike poigravajo z močno mero improvizacije, dvojnih tolkal ter razširjeno zasedbo s saksofoni in violončeli.
Vsekakor za doživet: 6-glava pošast, ki v živo skozi našopane full-stack ojačevalce in dvojni set bobnov na nas vsipa tovornjake zvočnih zidov, dretja in ritmov – nekje tam globoko v temačnih podzemnih jamah, pa vseeno udeležencu direkt v obraz.
 
A Y D
(doom / sludge; Sveta Ana / periferija)
Jan Lovrenčič – kitara
Tarik Puškar – bas, vokal
Gabrijel Krajnc – bobni, vokal
Terapijo bodo izvajali tudi trije pubeci, ki so vsak posebej na slovenski muzički sceni dejavni že mnogo let, a jih je skupna želja po kreiranju umazanih, mastnih, glasnih, nizkih in derečih se glasb lansko ali predlansko leto pripeljala v bobnarjevo legendarno glasbeno hiško (nekje na kmetiji v okolici Maribora). Ideja je zanosila ter kaj hitro rodila doom sladžersko zadetkarijo, ki se kliče AYD. Pravijo, da »mastno je slastno«!
 
M H M
(post rock; Maribor)
Mitja Žnidar – kitara
Sašo Brezovnik – bas
Aljaž Iskra – bobni
Metalsko opremljeni mariborski instrumentalneži ga po štajerskih klubih (in širše) harajo že mnogo let. V živo nam bodo servirali vse od lebdečih zvočnih pokrajin, prelepih melodij (morja in sonca!), pa do skalnatih riffov, šumenja in treska… mhm!
 

 

Organizatorja: CID Ptuj & KGD Sladoled

Vstopnina: 5 EUR