BREZPLAČNO!

KDAJ IN KJE

22. 10. 2021 / 18:00 / CID Ptuj

Dogodek je potekel

Hana Nekrep: Čarobna bitja

Hana Nekrep, mag. inženirka arhitekture in ilustratorka, rojena leta 1991, prihaja iz Pragerskega.

Leta 2018 je z odliko magistrirala na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani. Sledila je zaposlitev v priznanem arhitekturnem biroju v Stuttgartu. Tam sedaj že stoji nekaj objektov, pri katerih je kot projektantka aktivno sodelovala.

Njena želja po spoznavanju sveta, skrb za okolje ter sočloveka jo vodi dalje. Sodeluje na znanstvenih simpozijih, kjer predstavlja svoje delo. Med drugim je lani sodelovala v Milanu, na Living Planet Symposiumu, predavala v Melbournu na CIB WO62 ter v Beogradu na arhitekturnem bienalu. Pravkar sodeluje pri humanitarnem projektu Little Seed Project, kjer preko knjige ilustracij mladi umetniki zbirajo pomoč za Avstralijo po požarih.

Slikanje je njena strast, sprostitev in način izražanja globokih čustev.

 

Kaj o sebi pravi umetnica sama?

Skozi življenje sem se ukvarjala z mnogimi oblikami umetnosti: arhitekturo, glasbo, baletom, fotografijo, pisanjem pesmi in vseskozi z risanjem. 

Risanje/slikanje je najboljša sprostitev. Užitek je preliti notranji svet na papir ter ga deliti z drugimi. Z ilustriranjem zgodb se odmaknem iz realnosti. Na papirju oživim nekaj samo svojega.

Upodabljam predvsem ljubka bitja, etnološke podobe, živali in fantazijske portrete.

Ustvarjam v spomin na bratca Bora. Spomini nanj in na najino otroštvo so najlepši, hrepenenje daje zagon mojemu ustvarjanju.

Slikam večinoma z akvarelnimi barvami, črnilom in barvicami. 

 

O razstavi v CID Ptuj:

Razstava Čarobna bitja zajema veliko bajeslovnih in resničnih bitij iz našega okolja. Velikemu delu razstave je navdih kurentovanje. Etnološka bitja, kot so kurenti, parkelj in drugi, za nekatere morda strašni liki, so prikazani na zabaven, ljubek način.

 

Na otvoritvi bo mogoče nabaviti najljubše motive v obliki nalepk ali printov. Zraven razstavljenih kosov bodo na dan odprtja razstave na ogled tudi skicirke.

Poskrbljeno bo za pogostitev, pijačo, prigrizke in dobro voljo.

 

Najlepše vabljeni!