BREZPLAČNO!

KDAJ IN KJE

10. 2. 2021 / 18:00 / CID Ptuj

Dogodek je potekel

Gregor Samastur: Opus 22

Nekaterih tradicij ne smemo prekiniti kljub izrednim razmeram, v katerih živimo. Letošnja zimska razstava Gregorja Samasturja v CID-u, kot vedno posvečena spominu na njegovega sina, bo tako že 14. po vrsti

Razstavo bomo odprli 10. februarja in jo v foto in video obliki objavili na spletni strani www.cid.si, na Facebook strani CID Ptuj, na Instagram profilu @cidptuj in na CID-ovem Youtube kanalu.

Od 11. februarja naprej pa si jo bo mogoče ogledati tudi v živo, po predhodni najavi na 031 388 560 in ob upoštevanju vseh ukrepov, ki trenutno veljajo.

Likovni ustvarjalec Gregor Samastur je ob letošnji razstavi zapisal:

“Svet, v katerem živimo, se nam zdi v sej svoji dominantnosti kot nekaj, kar je samo po sebi absolutno in nam v celoti poznano. Vendar nas bolj poglobljeno razmišljanje in čutenje lahko pripelje do možnosti obstoja nekih drugačnih, nam manj poznanih vzporednih svetov .Vesolje, v katerem živimo, je samo eno izmed velikega števila svetov. Nekateri so identični našemu, znanemu svetu, večina med njimi pa je nedvomno povsem drugačna – vendar pa so vsi ti vzporedni svetovi med seboj v interakciji, kar dokazuje tudi kvantna fizika.

Ti vzporedni svetovi in razmišljanje o njih so me napeljali k svobodi likovnega izražanja v meni poznani interpretaciji vzporednih svetov, kot jih čutim oziroma kot si jih sam predstavljam skozi svet barv v interakciji ritma potez čopiča po platnu.

Tudi letošnja, že 14. likovna razstava v CID-u na Ptuju, je posvečena spominu na mojega sina ob njegovem rojstnem dnevu.”

Letošnja likovna razstava nosi naslov Opus 22.

Tudi tokrat bo javnosti prvič na ogled postavljenih 22 novih likovnih del, ki tvorijo povsem nov opus.