KDAJ IN KJE

9. 4. 2022 / 20:00 / CID Ptuj

Cena

5 €

Dogodek je potekel

Êdna

Mladi izkušeni glasbeniki iz Prekmurja in Štajerske nam ponujajo pisano paleto križanja tradicionalnih ljudskih pesmi iz Prekmurja in Porabja. V svojem slogu preoblačijo tradicionalno z mešanico svetovne glasbe, jazz kabareta, swinga, latino ritmike, popa. In da, RES jih morate izkusiti v živo! 

ÊDNA so:

TJAŠA CIGUT – vokal, klavir

LUKA SRAKA – kitara

LUKA ŠČAVNIČAR – kontrabas, spremljevalni vokal

JASMINA DAJČMAN – saksofon, spremljevalni vokal

BLAŽ KOREZ – tolkala

 

Svojo glasbo je Êdna predstavila v slovenskem paviljonu na svetovni razstavi EXPO v Milanu (2015), na Mednarodnem festivalu noči v Stari Ljubljani (2015), festivalu GODIBODI (2019), festivalu Lent (2019), Jenamena festu (2018), Soboškem poletju (2019), Festivalu Velenje (2020) večkrat pa tudi v Porabju (Monoštru) in v Avstriji.

Oktobra 2018 so izdali album (pri ustvarjalnem polju Celinka) z naslovom Ajnc, cvaj, draj.

 

Recenzent Aleš Podbrežnik je o albumu in Êdni zapisal:

»Album »Ajnc, cvaj, draj« odpira skupini vrata na stežaj do koncertnih odrov. Nagovarja posebno in vabljivo, še bolj pa se glasbena substanca studijskega prvenca prime in dotakne poslušalca, ko se ta sreča z njo na koncertnih predstavah skupine. Gotovo so Edna skupina, ki se jo obvezno posluša v živo. Studijski prvenec poka po šivih od vse ujete avtentične organskosti in živosti, na koncertnih predstavah pa se tak zvočni karakter, dodatno magnificira. Album »Ajnc, cvaj, draj« je torej izredno smelo odmerjen uvodni korak v novo izredno lepo in zabavno glasbeno povest, zelo talentirane in izkušene ekipe petih glasbenikov.«