BREZPLAČNO!

KDAJ IN KJE

5. 7. 2024 / 19:00 / Stara steklarska

Dogodek je potekel

ALT-RETORIKA

ALT-RETORIKA med vas prinaša zanimivo pisanko alternativne glasbe. Malo umirjeno, malo jezno, malo poskočno. V Stari steklarski se bodo predstavili trije bendi iz slovenske underground scene, ki s sabo prinašajo veliko obilico dobre glasbe.

 

D’Chymnyz

D’Chymnyz smo ekstravaganten kvartet, ki najraje preigrava svoj lasten žanr: »rock-funk-bilokaj«. Pod to zvrstjo lahko v naši diskografiji najdete: alt rock, funk, punk, disco in pa »bilokaj«. Med nas sodi komično vzdušje, komadi nabiti z energijo ali ne, nevsakdanje melodije ter eksotične kazoo solaže.
Menimo, da ima glasba moč povezati ljudi na različne načine, nas pa združujeta  ljubezen do kreativnega ustvarjanja in prispevanja h glasbi. Neprestano se stilsko spreminjamo ter se ne vračamo več nazaj tja, kjer smo že bili.
Naš moto pa se glasi: »Dobesedno, kr tk pač je.«

Zasedba:
Jakob Vid Zupančič – vokal
Bine Brec – kitara, back vokal
Jaka Ikovic – bas kitara, back vokal
Gabrijel Bartol – bobni

 

Report

Report smo mlada revolucionarna skupina, ki meša hard rock, punk in grunge v nov sound ter s tem prinašamo unikatnost med poslušalce. Naša naloga je biti zrcalo družbe, kulture in umetnosti s kritičnimi besedili ter melodično jezo. Prinašamo spevne refrene, vrhunske solaže in zgodbe boljše prihodnosti. Pridružite se nam!

Zasedba:
Nik Krajnc – ritem kitara, vokal
Jure Ipavec – solo kitara, back vokal
Alen Rojht – bas kitara
Nejc Prevolšek – bobni

 

No OFFENCE!

No OFFENCE! je ljubljanska skupina s kaotično energijo in svojevrstnim partypankom za zafrustrirane študente, jezne pankse in nesrečno zaljubljene. Po dveh predstavitvenih singlih so konec leta 2021 izdali svoj prvi dolgometražni (no, po punkovsko, cca 20 min) skoraj-konceptualni album “SONCE. VODA. ZRAK. SVOBODA.”, raztreseno zgodbo dveh “shizofrenih” zaljubljencev, ki ju propadajoča družba zapre v norišnico. Po obsežni klubski turneji po Sloveniji so se julija 2022 odpravili še na mini turnejo po Balkanu, kjer so v treh dneh igrali v treh mestih bivše juge (Zenica, Novi sad, Beograd). Po pravkar izdanem novem albumu “Čudovito & Čudno”, ki je svojo premiero doživel v Gali Hali svoj zvok potiskajo vse do meja punka in še dlje.

Zasedba:
Renato Švara – kitara, vokal
Anže Trček – kitara, vokal
Samo Pirec – bas kitara
Filip Gabrovec – bobni

 

 

Avtor vizualne podobe dogodka: Alen Rojht

Vse fotografije