BREZPLAČNO!

KDAJ IN KJE

2. 9. 2022 / 19:00 / CID Ptuj

Dogodek je potekel

Aleksander Štumberger in Filip Zelenjak: Varljivost simuliranega

Mlada ustvarjalca Aleksander Štumberger in Filip Zelenjak se z razstavo svojih del v CID-u predstavljata že drugič.

Filip Zelenjak je star 21 let in študira arhitekturo na FGPA na Univerzi v Mariboru. Umetniško se izraža že od otroštva, zadnjih nekaj let pa se je z likovnim ustvarjanjem začel resneje ukvarjati. Poleg  risanja, s katerim je odraščal, se od nedavnega ukvarja tudi s tehniko abstraktnega slikanja, fotografiranja ter računalniške grafike in fotomontaže. Skozi svoje delo, ki je rezultat osebnega doživljanja in idej, želi navdihovati ter zapeljati gledalca v fantazijski svet.

Aleksander Štumberger je star 21 let in študira konserviranje in restavriranje likovnih del na ALUO v Ljubljani. Likovno ustvarja že od malih nog, bolj resno pa se temu posveča 5 let. Najbližje so mu tehnike slikanja in risanja, zanimajo pa ga tudi druga polja umetnosti, na primer konceptualna umetnost. V svojem ustvarjanju se najpogosteje posveča širokim družbenim temam, v katere pa poskuša vnesti del osebnega doživljanja.

O svoji tokratni razstavi sta avtorja zapisala:

“V najini drugi razstavi se ukvarjava z virtualnim ali simuliranim, kar definirava širše kot le produkt naprav ali programov, temveč kot vse neoprijemljivo, kar gradi našo resničnost. Raziskujeva na kakšne načine se virtualnost pojavlja in kako vpliva na nas. 
Za izdelavo del sva uporabljala 3D programe, prav tako pa sva uporabila tradicionalne medije.”

 

Vabljeni k ogledu!