BREZPLAČNO!

KDAJ IN KJE

22. 9. 2023 / 19:00 / Stara steklarska - Klet

Dogodek je potekel

Aleksander Štumberger in Filip Zelenjak: His Satanic Majesty’s Request

Razstava postavlja vprašanje, kako bi bil pekel, katerega podoba vzbuja domišljijo človeštva že tisočletja, videti v sodobnem družbenem kontekstu. Zdi se namreč, da živimo v času, ko človeka pesti čedalje več vsakdanjih skrbi. Hkrati nanj pritiska gmota težav širšega sveta, ki je – zahvaljujoč sodobni tehnologiji – zmeraj na dosegu roke. Vizualno podobo razstave so ustvarili tokovi podzavesti, kot so sanje, nočne more in »avtomatske misli«.

O avtorjih razstave:

Filip Zelenjak je star 22 let in študira arhitekturo na FGPA na Univerzi v Mariboru. Umetniško se izraža že od otroštva, zadnjih nekaj let pa se je z likovnim ustvarjanjem začel resneje ukvarjati. Poleg  risanja, s katerim je odraščal, se od nedavnega ukvarja tudi s tehniko abstraktnega slikanja, fotografiranja ter računalniške grafike in fotomontaže. Skozi svoje delo, ki je rezultat osebnega doživljanja in idej, želi navdihovati ter zapeljati gledalca v fantazijski svet.

Aleksander Štumberger je star 22 let in študira konserviranje in restavriranje likovnih del na ALUO v Ljubljani. Likovno ustvarja že od malih nog, bolj resno pa se temu posveča 6 let. Najbližje so mu tehnike slikanja in risanja, zanimajo pa ga tudi druga polja umetnosti, na primer konceptualna umetnost. V svojem ustvarjanju se najpogosteje posveča širokim družbenim temam, v katere pa poskuša vnesti del osebnega doživljanja.