KDAJ

15. 11. 2018 / 20:00 - 23:00

8. 12. 2018 / 20:00 - 23:00

9. 11. 2018 / 20:00 - 23:00

KJE

CID Ptuj

CILJNA SKUPINA

18+

TRAJANJE

3 ure

MENTOR

Boštjan Maroh

Cena

20 EUR

Tečaj je potekel

Pun kufer dobrega gina

Boštjan Maroh trenutno kot barman zastopa barve cocktail bara in ginoteke Luft 360° v Mariboru. Profesionalno ga navdušujeta klasičen in flair stil mešanja, sicer pa kreiranju okusov in gostinstvu posveča že večji del življenja. Je tudi lastnik in sodelavec v mobilnem barčku na kolesih, ki ga Ptujčani poznajo kot Pun kufer dobrega, s katerim gostuje na različnih prireditvah na Ptuju in okolici. Brez prikolice pa ga lahko srečate tudi na dogodkih v CID-u, kjer za šankom meša odlične pijače.

V uvodnem delu bomo na kratko spoznali zgodovino gina, se naučili, kaj je gin in kako je narejen, nato se bomo osredotočili na tri različne kategorije gina (ki bodo uporabljene tudi v praktičnem delu) in njihove specifike ter prestavitev s pokušnjo. Ob tem ne bomo pozabili na pravilno postrežbo, pogovor o tonikih, začimbah in dodatkih, priboru, kozarcih in pripravi/uporabi ledu. V praktičnem delu pa bomo skupaj pripravili in poskusili tri gin tonike ter tri klasične gin cocktaile.

Delavnica je namenjena spoznavanju izhodišč in osnov poznavanja gina ter usmerjena v pripravo pijač, ki si jih lahko s pridobljenim znanjem udeleženci brez težav pripravijo doma.

Priporočamo, da na delavnico pridete s polnim želodcem in brez avtomobila. 🙂
Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!