Center interesnih dejavnosti Ptuj

Okt
3
tor
Kreativna delavnica risanja in slikanja 2017/18 @ (CID Ptuj)
Okt 3 @ 17:00 – Okt 24 @ 20:00

kreativno-risanje

 Prijave sprejemamo na cid@cid.si, na številki 041 604 778 ali 02 780 55 40 in osebno na Osojnikovi 9.

Za vse ljubiteljske slikarje in tiste, ki radi čečkate po svojih beležnicah. Tečaj pod vodstvom izvrstne mentorice Tjaše Čuš je primeren za otroke in čiste začetnike, kot tudi za vse, ki si želite obuditi svet črt in barv. Senčenje, merjenje, iskanje perspektive in odkrivanje ljubezni do risanja in slikanja bodo naša osnovna vodila.

Mentorica: Tjaša Čuš

Cena 12-urnega tečaja je 30 EUR.

Termini ob torkih, pričnemo 3. oktobra 2017, od 17.00 do 20.00.

Aktualno ponudbo tečajev in delavnic v šolskem letu 2017/18, si poglejte na tej povezavi >

 

Okt
4
sre
Začetni tečaj ruskega jezika 2017/18 @ (CID Ptuj)
Okt 4 @ 18:00 – Dec 13 @ 19:30

Poletna (d)ruščina

Prijave sprejemamo na cid@cid.si, na številki 041 604 778 ali 02 780 55 40 in osebno na Osojnikovi 9. 

Ruščina postaja vse bolj zanimiva širokemu krogu ljudi. Pod mentorstvom nekdanje profesorice slovenskega in ruskega jezika na Gimnaziji Ptuj imaš priložnost spoznati rusko cirilico, osvojiti osnovno besedišče in se naučiti tvoriti osnovne fraze komunikacije.

Mentorica: Tatjana Pichler

Cena 20-urnega tečaja je 50 EUR.

Termini ob sredah, od 18.00 do 19.30, pričnemo 4. oktobra 2017.

Aktualno ponudbo tečajev in delavnic v šolskem letu 2017/18, si poglejte na tej povezavi >

Okt
5
čet
Začetni in nadaljevalni tečaj znakovnega jezika 2017/18 @ (učilnica v Mestnem kinu Ptuj)
Okt 5 2017 @ 17:00 – Jan 18 2018 @ 20:30

znakovni-jezik

 Zaradi premajhnega števila prijav tečaja v tem šolskem letu ne bomo izvajali. 

Znanje jezikov nam daje širino, če pa si želiš ob tem še doživetje, te vabimo na začetni in nadaljevalni tečaj slovenskega znakovnega jezika. Na tečaju se tudi srečamo z gluhimi osebami, z njimi poklepetamo in spoznamo njihov svet.

Mentorica: Marija Koser

Cena 30-urnega tečaja je 120 EUR in zajema literaturo, slovar in izvedbo.

Termini ob četrtkih, pričnemo 5. oktobra 2017. Začetni tečaj se prične ob 17.00 in traja do 18.30. Nadaljevalni tečaj se prične ob 19.00 in traja do 20.30.

Ob koncu vsakega tečaja sledi izpit in družabno srečanje.

Aktualno ponudbo tečajev in delavnic v šolskem letu 2017/18, si poglejte na tej povezavi >

 

Okt
9
pon
Začetni tečaj šivanja 2017/18 @ (v učilnici Mestnega kina Ptuj)
Okt 9 @ 17:00 – Nov 6 @ 21:00

tečaj-šivanja

Prijave sprejemamo na cid@cid.si, na številki 041 604 778 ali 02 780 55 40 in osebno na Osojnikovi 9. 

Na začetnem tečaju šivanja bomo osvojili ročno šivanje, spoznali in uporabljali šivalni stroj, se seznanili z osnovami krojenja ter različnimi materiali in dodatki za šivanje. Šivali bomo z Burdo in izdelali prva oblačila po željah tečajnikov.

Mentorica: Anja Milošič

Cena posameznega 20-urnega tečaja je 90 EUR.

Termini ob ponedeljkih, od 17.00 do 21.00, pričnemo 9. oktobra 2017.

Aktualno ponudbo tečajev in delavnic v šolskem letu 2017/18, si poglejte na tej povezavi >

 

Okt
25
sre
Mesto se postavi na ogled, drugič @ (Zbirno mesto: TIC Ptuj)
Okt 25 @ 16:00 – 18:00

Svetovni-dan-turizma-2017-300x221

Zavod za turizem Ptuj in Mestni Kino Ptuj vas ponovno vabita na potep po Ptuju. Vsi tisti, ki ste zamudili septembrsko odkrivanje skrivnosti iz zgodovine mesta, imate spet priložnost, da se nam pridružite na brezplačnem vodenem ogledu Ptuja. Odziv na obisk Mestnega kina Ptuj je bil septembra odličen, zato bomo tudi tokrat v ogled vključili še projekcijo kratkega turistično-promocijskega filma iz leta 1971 z naslovom Ptujska dežela. Mestni kino Ptuj si je film izposodil pri Slovenskem filmskem arhivu (Arhiv Republike Slovenije), zato te redke priložnosti za ogled vsekakor ne gre izpustiti.

Zbirališče je ob 16.00 pred TIC Ptuj.

Voden ogled mesta je brezplačen in bo potekal v vsakem vremenu.

Več na spletni strani Mestnega kina Ptuj >

 

Okt
27
pet
Komunikacijski dogodek v okviru projekta Koalicija mladih @ (CID Ptuj)
Okt 27 @ 09:00 – 15:00

mreža mama

Mreža MaMa nadaljuje s projekti strukturiranega dialoga in tako dosega kontinuirano delovanje na področju dialoga med mladimi in odločevalci. Projekt Koalicija mladih je bil podprt s strani programa Erasmus+ Mladi v akciji in se je pričel z uvodnim dogodkom v sklopu Mladinstivala. Prva aktivnost, ki je mlade spodbudila k povezovanju in jim dala vedeti, da se naj zbudijo, je le ena izmed aktivnosti, ki mlade spodbuja k aktivni participaciji na drugačen način.

V mesecu oktobru so pripravili komunikacijske dogodke za prostovoljce in zaposlene v mladinskih centrih po regijah. Na komunikacijskih dogodkih se bodo vključeni naučili veščega komuniciranja in veščin nastopanja. Usposabljanja bodo vodili komunikacijski strokovnjaki iz podjetja Stratkom.

Komunikacijski dogodki so namenjeni mladim prostovoljcem  in mladinskim informatorjem v mladinskih centrih, zaposlenim v mladinskih centrih, dijakom srednjih šol, ki so vključeni v debatne, novinarske in multimedijske krožke in bodo izvajani pod strokovnim vodstvom dr. Dejana Verčiča in ekipe Mreže MaMa.

Vsi, ki bodo sodelovali v komunikacijskih dogodkih bodo postali promotorji aktivnega državljanstva in bodo vezni člen med mladimi in odločevalci na terenu. Prav tako pa bodo mladim pomagali oblikovati sporočila in predloge, ki jih bodo le ti posredovali naprej odločevalcem na lokalni in nacionalni ravni.

Vse aktivnosti bodo komunikacijsko podprte in bodo mlade nagovarjale k združevanju in oblikovanju koalicij, ki bodo temeljile na aktivnem državljanstvu in sooblikovanju javnih tem in družbe na sploh ter njihovi lastni prihodnosti.

Udeležba na komunikacijskih dogodkih je brezplačna, vendar so potrebne prijave na tej povezavi >


Teme, ki se jih bomo dotaknili bodo v skladu s temami, ki so aktualne na evropski ravni, vezane na 5. cikel strukturiranega dialoga. Krovna misel cikla je »vsem mladim omogočiti aktivno vključenost v raznoliki, povezani in vključujoči Evropi.

PROGRAM KOMUNIKACIJSKEGA DOGODKA

09.00 – 10.30 Spoznavanje, predstavitev Mreže MaMa, procesa strukturiranega dialoga in projekta Koalicija mladih, Mreža Mama

10.30 – 11.00 Odmor

11.00 – 12.30 Delavnica komunikacije in veščin nastopanja, dr. Dejan Verčič

12.30 – 13.30 Odmor za kosilo

13.30 – 15.00 Delavnica osnovanja in priprava CSR kampanje, Mreža MaMa

Kaj in kako bo vse skupaj potekalo bo spremljala in bila aktivno vključena tudi monitoring skupina za strukturiran dialog.V nadaljevanju projekta bodo sledili še regijski dogodki, ki bodo pripravljeni aktualno obarvani glede na posamezno regijo izvajanja in pa zaključek projekta, ki bo najverjetneje prinesel epilog z odločevalci.

Za več informacij se lahko obrnete na Urbana Krevla (urban.krevl@mreza-mama.si).

Več na spletni strani Mreže MaMa >

 

Okt
28
sob
Noč čarovnic, noč grozljivk @ (Mestni kino Ptuj)
Okt 28 @ 17:00 – 23:00

Noč grozljivk 2017

Za pripravo na Noč čarovnic si v Mestnem kinu Ptuj privoščite mini maraton odličnih grozljivk: ogrevati se začnemo ob 17.00 z najnovejšim filmom iz franšize o pobesnelem sadističnem ugankarju, Žaga 8, ob 19.00 nam bo zmanjkalo apetita ob kanibalskem filmu Surovo, ob 21.00 pa bomo ob filmu Tisto za vse večne čase utrdili svoj strah pred klovni.

Kdo si upa?

Paket vstopnic za vse tri filme samo 9 EUR!

Več na spletni strani Mestnega kina Ptuj >

 

Jazz v CID-u in swing plesni večer: DIXIE SHOCK BAND @ (CID Ptuj)
Okt 28 @ 20:00 – Okt 29 @ 02:00
Dixie shock band

DIXIE SHOCK BAND

jazz-v-cidu-logo

 

 

Šesto sezono projekta Jazz v CID-u odpiramo v swing vzdušju.

 

 

Pred nami je odličen koncert šestčlanske zasedbe prekaljenih in akademsko izobraženih glasbenikov DIXIE SHOCK BAND. Igrajo legendarno, veselo in zabavno dixieland glasbo. To je glasba, ki prihaja iz mesta New Orleans na jugu ZDA. Njen nastanek sega v začetke 20. stoletja. Najpopularnejši predstavnik te glasbene zvrsti je bil trobentač in pevec Louis Armstrong. Zasedbo inštrumentov sestavljajo klarinet, trobenta, pozavna, banjo, tuba in bobni. Skupina obstaja že 12 let in ima za seboj mnogo koncertov.
The SwingBrats-logo

Za swing plesne ritme (in motivacijo) bo poskrbelo tudi  plesno društvo The SwingBrats Maribor. Društvo sestavlja skupina plesalk in plesalcev, ljubiteljev swing glasbe in plesa. Njihov namen je širiti swing plesno sceno in nad plesom navdušiti čim več ljudi v Mariboru in okolici. Svojo plesno znanje in vnemo tako širijo tudi na Ptuju.

Vabljeni ljubitelji dobre glasbe, plesalke in plesalci in vsi privrženci dobre družbe.

Jazz, ples in dobra družba za otvoritev koncertne sezone!

 

Okt
30
pon
Jesenske počitnice v CID-u: Babica Marmelada @ (CID Ptuj)
Okt 30 @ 17:00 – 17:30

Gledališka predstava za otroke, 4+

Pisana jesen zraven čudovitih barv dreves, svežega in mrzlega zraka, prinaša tudi jesenske počitnice ter okusne domače dobrote, kot jih za ozimnico rade pripravljajo naše babice. Jesenske počitnice v CID-u bodo tako okusno obarvane.

Dobra babica, Babica Marmelada, ves dan kuha marmelado iz gozdnih plodov za svoje vnučke. Ko utrujena od celodnevnega dela že skoraj zaspi, nekdo potrka na vrata … in še nekdo … in še nekdo … dokler ne pride gozdni palček, ki si zaželi marmelado iz lune.

Jana Jereb in Petra Bauman sta svojo gledališko pot začeli v Gledališki šoli SNG Maribor ter v KUD-u Studio gledališče, katerega dolgoletni članici sta. Z uprizoritvijo pravljice Babica marmelada sta se predani gledališčnici samostojno lotili izvedbe predstave za najmlajše. V besedilu, ki ga je priredil mariborski vsestranski ustvarjalec Rok Vilčnik, sta našli iskano lahkotnost in jasnost besedila, igriv zaplet in like, ki občinstvo na duhovit način popeljejo v magični svet gledališča.

Predstava traja pol ure.

Vabljeni, vstopnine ni!

Babica Marmelada letak A5

 

Nov
2
čet
Jesenske počitnice v CID-u: Mali kuharski mojstri @ (CID Ptuj)
Nov 2 @ 10:00 – 12:00

Kuharska delavnica za otMali kuharski mojstriroke
Jesenske počitnice v CID-u bodo prav okusno obarvane. Po ponedeljkovem ogledu predstave Babica Marmelada, kjer so se nam ob predstavljanju slastne marmelade oglasili naši želodčki, bomo v četrtek in petek skupaj s Heleno Lutarič pripravljali, gnetli, valjali, kuhali in pekli zdrave dobrote, ki jih bomo z veseljem tudi pojedli.

Delavnica za male in velike kuharske mojstre je brezplačna in je primerna za otroke od 6. leta naprej. Da se bo čim več mladih nadobudnih kuharjev lahko preizkusilo v pripravljanju okusnih obrokov, se lahko prijavite na le en termin delavnice.

Termin je polno zaseden, prijave več niso mogoče.

 

slide imageslide imageslide imageslide imageslide image

Center interesnih dejavnosti Ptuj

Osojnikova cesta 9, 2250 Ptuj
+386 (0)2 780-55-40, 041 604-778
Vabljeni tudi v naš

Mestni kino Ptuj

Vedno kaj zanimivega!
CID Ptuj je prizorišče živahnega klubskega dogajanja. Zlasti ob vikendih je tu skoraj vedno na sporedu kaj zanimivega. Da nismo žejni, v času klubskih dogodkov obratuje tudi CID-ova kavarna.

Vrstijo se koncerti jazza, etna, rocka, metala, hip hopa in drugih zvrsti avtorske glasbe. Prednost imajo mladi glasbeniki in nove skupine, kantavtorji, novi ustvarjalni pristopi. Organizirali smo Festival kitare, pa projekt Jazz v CID-u ... Najbolj všeč nam je sodobna angažirana glasba, še posebej pri srcu pa so nam nastopi mladih glasbenikov iz domačega okolja. S ponosom povemo, da se mnogi izmed njih kalijo v CID-ovih glasbenih tečajih in delavnicah.

Na potopisnih predavanjih spoznavamo države in pokrajine ter njihove ljudi, geografijo, zgodovino, umetnost in kulinariko: s sliko, besedo, glasbo, včasih tudi s predmeti in pokušanjem.

Likovne in fotografske razstave so priložnost, da se pokažejo mladi ustvarjalci iz Ptuja in okolice, pa tudi iz Slovenije in Evrope. Tu so še tematske, projektne in informativne razstave, ki občasno spremljajo predstavitve dejavnosti in projektov za otroke in mlade.

Na pogovorih, debatah in okroglih mizah obravnavamo predvsem teme, ki se tičejo mladih in otrok, pa tudi takšne, ki .

Kulturni večeri potekajo v obliki literarnih dogodkov, performansov, večpredstavnostnih projekcij ...

Včasih pa so na vrsti tudi žuri kar tako. V času Kurentovanja v CID-u na primer zažiga zdaj že tradicionalni Pustni disko v slogu osemdesetih – edini pravi pustni žur brez vstopnine.
Zabava: praznovanje rojstnih dni, valete, družabna srečanja, občni zbori mladinskih organizacij ...

Na zgornjem koledarju najdete tudi dogodke, ki jih organiziramo na drugih prizoriščih; zlasti v našem Mestnem kinu Ptuj.
CID Ptuj, Osojnikova 9, 2250 Ptuj, +386 (0)2 780-55-40, 041 604-778, cid@cid.si
Ustanoviteljica CID-a Ptuj je Mestna občina Ptuj.