Center interesnih dejavnosti Ptuj
1

Nova znanja, veščine in kompetence. Nove izkušnje, nova poznanstva in razširjen socialni krog.
V CID-u radi skrbimo za kakovostno in ustvarjalno preživljanje prostega časa, zato smo zate pripravili zanimive tečaje in delavnice. Stopi iz cone udobja in poskusi kaj novega!

#cidptuj #cidjezakon #kinoptuj #kinojezakon

Tečaji in delavnice se izvedejo ob zadostnem številu prijav. Število prostih mest je omejeno.
ZA DODATNE INFORMACIJE in PRIJAVO pokliči na 041 604-778 ali 02 780-55-40, piši na cid@cid.si ali se oglasi osebno od ponedeljka do petka med 9. in 18. uro. Veseli bomo tudi novih idej in pobud, ki jih želiš uresničiti, pa pri tem potrebuješ našo pomoč.
Aktualni CID-ovi tečaji in delavnice
Aktualni gostujoči tečaji in delavnice
Naučimo se kaj novega!

CID Ptuj je tudi prostor, kjer se na sproščen in prijeten način kaj pametnega naučimo.

Najbolj znani so tečaji kitare in glasbenih skupin pod mentorstvom Marka Korošca, ki so že vrsto let stalnica v CID-ovi ponudbi. Od glasbenih tečajev in delavnic pa so, odvisno od zanimanja, občasno na voljo tudi še kakšna kitara, klavir, petje, pa bas kitara, bobni oziroma tolkala, body percussion, improvizacija in zbor …

Ugledne glasbene goste, ki koncertirajo v okviru CID-ovega klubskega programa in v okviru projekta Jazz v CID-u, izkoristimo za poučevanje na priložnostnih tematskih delavnicah, včasih v sodelovanju z glasbenimi šolami. Priljubljen poletni projekt je Poletna šola glasbenih skupin, občasno pa organiziramo še druge poletne šole in glasbene tabore … Ob koncu šolskega leta priredimo produkcijo, pa tudi sicer imajo mladi glasbeniki pogosto priložnost nastopati na CID-ovem odru.

Izmed plesnih tečajev in delavnic v CID-u gostimo vse bolj priljubljene tečaje, delavnice in plesne večere swinga. Različne generacije se pozibavajo v standardnih, folklornih, urbanih in še kakšnih ritmih, spoznavajo plese sveta in še kaj.

Tisti z umetniško žilico se lahko udeležijo najrazličnejših CID-ovih ustvarjalnih delavnic. Te obsegajo temeljne likovne veščine, kot so risanje, slikanje, grafika, kiparjenje, oblikovanje in fotografija, pa tudi lepe ročne spretnosti, kot so kaligrafija, izdelovanje nakita, krojenje in šivanje, predelava oblačil, krašenje sladic …

V počitniških in prazničnih ustvarjalnicah nastajajo voščilnice in okraski, pustne maske in poslikave obraza … Najmlajši (tudi) likovno ustvarjajo v Kino vrtičku, na CID-ovih delavnicah v okviru festivala Art Stays ustvarjajo grafike, mozaike in freske, obiskujejo umetnike v ateljejih in še kaj. Seveda nato v CID-u tudi razstavljajo.

Veliko zanimanja je za jezikovne tečaje. Poleg ‘standardnih’ tujih jezikov, kot sta v našem okolju angleščina in nemščina, se v obliki začetnih, nadaljevalnih in osvežitvenih tečajev ter konverzacijskih klubov lotevamo tudi hrvaščine, francoščine, španščine, italijanščine, kitajščine … Naša posebnost so tečaji znakovnega jezika gluhih.

V CID-ovi novinarski skupini se kalijo kritični umi, najmlajši literati pa ustvarjajo v CID-ovi delavnici, ki je del festivala Poezija in vino. In še marsikaj bi lahko našteli: elektro delavnice, letalske modelarske delavnice, delavnice žongliranja, tečaje desetprstnega tipkanja … Najbolje bo, da se prijavite na obveščanje!

Kot upravitelj Mestnega kina Ptuj daje CID Ptuj poseben poudarek filmskemu opismenjevanju in filmski ustvarjanosti mladih. V že omenjenem Kino vrtičku gledajo in ‘tipajo’ kakovostne filme najmlajši; serija delavnic, naslovljena Film od blizu, pa je namenjena osnovnošolcem, dijakom in študentom. Iz različnih zornih kotov spoznavamo dokumentarne, igrane in animirane filme in jih tudi sami ustvarjamo.

V dokaz, kako dobro se imamo, prilagamo enega izmed filmov, ki jih je ustvarila mednarodna druščina mladih na ptujskem Filmskem kampusu 2012 in so bili premieno prikazani v Kinu brez stropa. Pridružite se nam!

Center interesnih dejavnosti Ptuj

Osojnikova cesta 9, 2250 Ptuj
+386 (0)2 780-55-40, 041 604-778
Vabljeni tudi v naš

Mestni kino Ptuj

Zadnje novice

Nov termin kreativne predelave oblačil s Sabino Hameršak
15 Jan - 0 Comments
Naj bo čarobno!
24 Dec - 0 Comments
Swing, swing, swing!
17 Dec - 0 Comments
Ustvarjanje unikatnih oblačil s Sabino Hameršak
17 Dec - 0 Comments
Že znaš rusko?
17 Dec - 0 Comments
CID Ptuj, Osojnikova 9, 2250 Ptuj, +386 (0)2 780-55-40, 041 604-778, cid@cid.si
Ustanoviteljica CID-a Ptuj je Mestna občina Ptuj.