Udarno in ekspresivno 1, feat. Muzikačaka

Otvoritveno tekmovanje nove sezone ptujskega slam pokala

Ste že slišali za slam? Po dveh uspešnih sezonah tekmovanj v slam poeziji je ta posebna oblika pesniškega ustvarjanja in javnega nastopanja že dodobra zasidrana v lokalno kulturno sceno.

Po lanskem zmagoslavju Mariborčanke Klavdije Volf je čas, da se ptujski nabrušeni jeziki pripravijo na revanš. V sezoni slam dogodkov, ki jih organiziramo v sodelovanju z zavodom Feniks-um in organizacijo SiSlam, se bodo zvrstila štiri tekmovanja za Ptujski pokal v slam poeziji ter kvalifikacije za državno prvenstvo. Z nami bodo stari in novi obrazi vseh starosti, spolov in iz vseh koncev, od popolnih začetnikov do izkušenih velemojstrov. S svojo avtorsko poezijo, ki jo bodo doživeto predstavljali publiki, ki bo s svojimi ocenami posameznih nastopov  glavni »rabelj«, bodo tekmovalci lahko pridno nabirali točke. Dogodke bomo, kot je že navada, obogatili z glasbo in dobršno mero zabave.

Prijave za nastopajoče pesnike sprejemamo na ptujski.slam@gmail.com. Dobrodošli vsi, ki si želite predstaviti svoje pesniške kreacije. Vsi pesniki naj imajo pripravljene 2 ali 3 pesmi. Seveda je za tiste, ki so lačni izziva, dovoljena tudi popolna odrska improvizacija, vendar vsi nastopi potekajo brez rekvizitov. Bodite del slam odrskih bojev. 

Za glasbeno popestritev dogajanja bo poskrbela Sara Korošec – Muzikačaka.

Vstopnine ni!