BREZPLAČNO!

KDAJ IN KJE

14. 9. 2018 / 19:00 / CID Ptuj

Dogodek je potekel

Svet skozi moje oči: otvoritev razstave Larise Carli

Larisa Carli (rojena 1995) prihaja iz Ptuja, rada bere, potuje in uživa v lepotah narave ter v njenem upodabljanju.

Uporablja več slikarskih tehnik in medijev, medij pa izbere glede na občutek, ki ga želi prikazati. Slika s oljnimi barvami, suhim pastelom in akvarelom. Je samoukinja, slika po občutku, uporablja hitre in odločne poteze, medijem pa pogosto prepusti nadzor, v čemer ravno najbolj uživa. Njen stil je realistično-impresionističen, razvil se je skozi leta.

Že kot otrok je zelo rada risala, njena strast pa se je rodila, ko ji je oče pri dvanajstih letih kupil oljne barve, s katerimi je na začetku slikala kar s prsti. Na precepu med srednjo šolo in študijem se je odločala med študijem matematike, psihologije in slikarstva, na koncu se je odločila za študij matematike, ki ga ravno dokončuje. Kot študentka na Fakulteti za matematiko in fiziko se je skozi študij naučila veliko tudi o svetlobi, pigmentih in človeški zaznavi obojega, o čemer je napisala tudi članek za revijo Matrika. Meni, da je najpomembnejša veščina, ki jo je z vajo pridobila, ravno sposobnost pravilne percepcije oblik in barv ter razumevanja, zakaj jih zaznavamo takšne, kot jih.

Obožuje Mediteran, v zadnjih dveh letih je zraven krajev na Hrvaškem obiskala tudi Gardsko jezero, Tenerife in Sardinijo, zaradi česar so njena najnovejša dela prav mediteransko obarvana.

Zelo vesela bo vašega obiska!