BREZPLAČNO!

KDAJ IN KJE

9. 8. 2019 / 19:00 / CID Ptuj

Dogodek je potekel

Otvoritev razstave Larise Carli in udeležencev delavnice Veseli akvareli

Na razstavi se bo z akvareli predstavila mlada umetnica Larisa Carli in udeleženci njene delavnice Veseli akvareli.

Larisa Carli (rojena 1995) prihaja iz Ptuja, rada bere, potuje in uživa v lepotah narave ter v njenem upodabljanju. Diplomirala je iz matematike na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani, sedaj pa dela v podjetju Outfit7 kot ustvarjalka vizualnih učinkov (angl. VFX artist). Delo ji omogoča uporabo pridobljenega znanja na kreativen način. 

Uporablja več slikarskih tehnik in medijev, medij pa izbere glede na občutek, ki ga želi prikazati. Slika s oljnimi barvami, suhim pastelom in akvarelom. Slika po občutku, uporablja hitre in odločne poteze, medijem pa pogosto prepusti nadzor, v čemer ravno najbolj uživa. Njen stil je realistično-impresionističen, razvil se je skozi leta.

Veliko potuje, v zadnjem letu je zraven krajev v Sloveniji in na Hrvaškem obiskala Fuerteventuro, Portugalsko, Krf in Lefkado. Svoje znanje redno nadgrajuje, aprila se je na Portugalskem udeležila tedenske intenzivne delavnice s svetovno priznano akvarelno slikarko Blanco Alvarez, konec avgusta pa bo se pridružila delavnici pri prav tako priznanemu slikarju Sergeiju Kurbatovu. Na razstavi bodo razstavljene ravno slike krajev, ki jih je obiskala v zadnjem letu. 

Vabljeni!