BREZPLAČNO!

KDAJ IN KJE

18. 10. 2019 / 18:00 / drugo

Dogodek je potekel

Meetup: Mladi za EPK – EPK za mlade

Vabljeni na posvet Mladi za EPK – EPK za mlade, ki bo potekal v petek, 18. oktobra 2019, ob 18. uri v Stari steklarski delavnici na Ptuju. Srečanje predstavnikov mladinskega sektorja in mladih je priložnost, da v odprtem dialogu nagovorimo možnosti, ki jih za mlade odpira kandidatura za Evropsko prestolnico kulture Ptuj 2025. 

  • Kako se mladi vključujejo v proces priprave kandidature? Na kakšne načine lahko prispevajo k pripravi in izvedbi programov? Kaj lahko Evropska prestolnica kulture (EPK) ponudi umetnikom in producentom na začetku svoje poti in kaj lahko od njih pričakuje?
  • Ali je mladinska ustvarjalnost na Ptuju in v regiji dovolj razvita? Je podprta na primeren način? Kakšna je vloga neformalnega izobraževanja pri razvoju mladih talentov?
  • Kakšne priložnosti predstavlja EPK za razvoj prostovoljstva ter za karierni razvoj v kulturnem sektorju na Ptuju in v regiji?

 

Odgovore na vprašanja bomo iskali s predstavniki mladinskih in nevladnih organizacij, javnih in zasebnih zavodov, ki sodelujejo z mladimi, ter z mladimi iz Ptuja in okolice, ki (so)ustvarjajo ptujsko kulturno sceno.

Posvet Mladi za EPK – EPK za mlade organizira pisarna Ptuj EPK 2025 v sodelovanju s Centrom interesnih dejavnosti Ptuj, Klubom ptujskih študentov in Društvom CET Platforma.

Na posvet se prijavite pri Špeli Težak, na naslovu spela@cetslo.com, do srede, 16. oktobra 2019.