KDAJ IN KJE

19. 10. 2018 / 20:00 / CID Ptuj

Cena

8.00

Dogodek je potekel

Kirsty Almeida

Kirsty Almeida te posrka v svoj očarljiv, živahen in na trenutke vražje temen svet, v katerem se klasično kantavtorsko snovanje združuje z mrtvaškimi uspavankami, žalobno folk-blues lepoto, neworleanško dušo, popom s priokusom vuduja in zdravo mero Tim Burtonovske čudaškosti.
Pevka Kirsty Almeida je vsestranska in izredno inovativna umetnica. Njen vizionarski pristop je pritegnil tudi pozornost BBC-ja, ki je pripravil 10-minutni dokumentarec o tem, kako Kirsty ubira nove poti v glasbeni industriji kot neodvisna umetnica. Za nastope s skupino na uglednih festivalih, kot so Glastonbury, V Festival, Big Chill, Lovebox in The Secret Garden Party, je prejela številne odlične kritike.
Kirsty Almeida se predstavlja z novim albumom Moonbird. Producentka albuma je Kirsty sama, za miks pa bo poskrbel večkratni dobitnik grammyja Jerry Boys (Buena Vista Social Club, REM). Na koncertu bo predstavila tako novejši, kot tudi starejši material.

Zasedba:
Kirsty Almeida – vokal in kitara
Richard Wetherall – klaviature
Tom Briggs– kitara
Jonas Backman – bobni
Matt Owens – kontrabas

Vstopnina: 8 EUR.

»Privlačna, glasbeno nedotakljiva in teatralno provokativna. Kirsty Almeida je presenetljivo originalna pevka in tekstopiska.« – Gavin Martin, Daily Mirror

»Umetnica, ki jo je potrebno videti v živo … na odru, s svojo skupino v polnem zanosu in razcvetu.« – Caroline Sullivan, The Guardian

»Krasen izbor briljantno napisanih in izvedenih pesmi … Dodajte k temu še glas, ki je na čase delikaten in vihrav, osebnost, ki pronica skozi vsak šiv, in pred seboj imate neprecenljivo umetnico ter album. Odlično!« – Simon Gage, Daily Express

Predzadnji album Kirsty Almeida DejaVoodu je bil posnet v State of the Ark Studios v Londonu pod producentsko taktirko Youtha (Killing Joke, The Verve, The Orb, Beth Orton, The Fireman s Sir Paulom McCartneyem).
Izdala je tudi CD Winter songs, ki raziskuje tako magičnost kot temačnost, ki ga ta čas prinaša.

Kirsty združuje glasbo z vizualno umetnostjo, saj sama izdeluje avtentične ovitke za cedeje in v domovini prijeja skrivne koncerte, plesne čajanke, pripovedovanja, inštalacije …

Odraščala je v Gibraltarju in ogromno potovala kot otrok (med drugim je živela v Venezueli, na Floridi in Filipinih). Je del nove generacije umetnikov, ki poskušajo graditi svojo kariero trajnostno in poskušajo najti vznemirljive načine, da bi kaj spremenili v glasbeni industriji. Potem ko je zapustila Decca Records, je ustanovila svojo založbo “All Made Up” (Vse izmišljeno).
Pet njenih pesmi je bilo uporabljenih v britanskih filmih, posnela pa je tudi dve skladbi za film Patagonija.

Leta 2013 je bila povabljena s strani producenta Nicka Drakea – Joeja Boyda, da poje v londonskem Barbicanu v sklopu projekta Way to Blue: Songs of Nick Drake, ki je bil posnet za BBC4. Na istem prizorišču je nastopila v sklopu London Jazz festivala 2009 z Guy Barker Orchestra. Koncert je predvajal BBC Radio 3.

Kirsty je delala tudi s piscem besedil Robbija Williamsa, Guyem Chambersom. Tudi rezultat sodelovanja s kolegom Mr Scruffom je zelo uspešen remix Pickled Spider.

Time & Space Machine, T-Boy, Tim Bran, Andy Green, Mr Benn, HeavyFeet, Tom Davies in Jasper Wilkinson so prav tako naredili remix Kirstinih skladb, ki se redno predvajajo na angleški televiziji.