BREZPLAČNO!

KDAJ IN KJE

26. 10. 2018 / 19:00 / CID Ptuj

Dogodek je potekel

Julija Bezjak: Sinergija duše

Z razstavo mandal z naslovom Sinergija duše se predstavlja Ptujčanka Julija Bezjak.

Julijo Bezjak že od nekdaj zanima svet simbolike in ezoterike, ustvarjanje mandal pa jo uči potrpežljivosti, sproščenosti in nasploh dobrega počutja, saj meni da je slikanje in ustvarjanje z barvami ena boljših terapij.

Mandala v sanskrtskem jeziku pomeni »sveti krog«, kar pomeni, da vse izhaja iz sredine, ki predstavlja ljubezen oziroma resnico. Že priznani psiholog dr. C. G. Jung je mandalo opisal kot psihokozmogram, saj nas že opazovanje navdaja z vedrino in ravnovesjem.

O svojem ustvarjanju je Julija zapisala: »S slikanjem mandal ustvarjam energetski zapis, kjer si vzorci, liki, simboli sledijo v krožnem zaporedju, iz sredine navzven. Ritmično gibanje kroga in barv se združuje v enotnost, večnost, absolutnost, poudarjena sredina pa predstavlja ljubezen, resnico, harmonijo in mir. Popolna simetrija likov in harmonija barv vibrirata v prostoru in ga energetsko napolnita. Barve, ki jih izbiram glede na svoje čustveno stanje in vzdušje, prevzamejo vse vloge, so nosilke razpoloženja. Slikam po domišljiji, navdih pa črpam iz glasbe, narave in življenja. Ustvarjam na platnu z akrilnimi barvami ter permanentnimi markerji.«

Vstopnine ni, vabljeni!