BREZPLAČNO!

KDAJ IN KJE

15. 11. 2019 / 19:00 / CID Ptuj

Dogodek je potekel

Colorado Trail: z gorskim kolesom čez Skalno gorovje

Marjan Moderc je gorski kolesar in avanturist. Septembra 2018 je z dekletom prekolesaril 850 km dolg Colorado Trail – slavno, a zahtevno pot, ki na povprečni višini 3000 m.n.v. preči Skalno gorovje v ZDA.

Na predavanju nas bo s slikami popeljal po čudoviti stezici, ki se vije pod najvišjimi vrhovi celinskega dela ZDA. Kolo bomo potiskali čez visoke prelaze, vriskali na zavitih spustih, dih pa nam bodo jemali redek višinski zrak in izjemni razgledi. Pot nas bo vodila skozi barvit trepetlikin gozd, kot iz westernov izrezana rudniška mesteca, pokukali bomo celo v najvišje ležečo slovensko cerkev na svetu.

Spoznali bomo osnove potovanja z gorskim kolesom, se nasmejali čudnim navadam Američanov, opazovali številne kulturne razlike, pozorno pa si bomo ogledali tudi, kako čez Lužo sobivajo različni obiskovalci naravnega okolja.

Z najbolj zagretimi bomo skočili še na klasični “road trip” v sosednji Utah, da odkrijemo najlepše gorskokolesarske stezice in številne nacionalne parke, ki jih skriva ta nezemeljska puščavska pokrajina.

Lepo vabljeni na pristno izkušnjo Divjega zahoda v gorski preobleki!

Vse fotografije